Újból győztes a csíkszeredai Gutenberg

Szép Magyar Könyv

175

Második éve sorozatban a Gutenberg Kiadó egy-egy gyerekkönyvét találja a magyarországi szakmai zsűri a legszebbnek. A grémium nemrégiben nyilvánosságra hozott döntése szerint a 2017-es év magyar gyerekkönyvei közül a Szép Magyar Könyv nevű versenyen idén a fődíjat is Kürti Andrea illusztrációival készült könyv, László Noémi Bodzabél című kötete kapja.

Méltán örülhetnek a csíkszeredai Gutenberg Kiadó műhelyében, ugyanis a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) a napokban hivatalosan bejelentette, hogy egyik kiadványuk nyerte a fődíjat a Szép Magyar Könyv verseny gyermekkönyv kategóriájában. László Noémi Bodzabél címmel 2017-ben kiadott, közel száz gyermekverset tartalmazó kötetéről van szó, amelyet Kürti Andrea illusztrált.
A Szép Magyar Könyv verseny a könyvesbolti forgalomba kerülő kiadványoknak mondhatni seregszemléje: a magyarországi, illetve a határon túli magyar nyomdákban kiállított könyveket terjesztő kiadóknak szól. A Budapesten június 7–11. között immár 89. alkalommal megrendezett Ünnepi Könyvhét programjában helyet kapó díjátadóra Kürti Andrea sorozatban másodszorra utazhat ki fődíjért, hiszen a Gutenberg Kiadó tavaly is gyerekkönyv kategóriában lett fődíjas, mégpedig Lackfi János Kutyából szalonna című kötetével.
– Nagy örömmel tölt el, hogy újabb könyvünket díjazta a szakma. Egy igényes könyv elkészüléséhez a jó szövegen és rajzokon túl elengedhetetlenek a beszélgetések, a részletekre való odafigyelés és a csapatmunka. A Gutenberg Kiadó csapatával nagyon jól együtt tudok működni, László Noémi verseinek a világa és hangulata pedig közel áll hozzám. Valószínűleg ennek érik be ilyenkor a gyümölcse – nyilatkozta megkeresésünkre Kürti Andrea.
Tőzsér László kiadóvezető úgy fogalmazott: az öröm mellett nagy megtiszteltetés is számukra, hogy a könyves szakma rangos elismerését az idén is a műhelynek ítélték.
– Köszönöm a zsűrinek és gratulálok a szerzőnek és az illusztrátornak, valamint a Gutenberg egész csapatának, hiszen díjat csak akkor tudunk nyerni, ha mindannyian a tudásunk legjavát adjuk a kötethez – tette hozzá.
A Szép Magyar Könyv verseny díjainak kiosztása 1952 óta pedig az ünnepi könyvhét keretében történik. Az Ünnepi Könyvhét elsősorban a kortárs magyar irodalom közreadásának ünnepe, a könyvverseny pedig a könyvhét legrangosabb eseményének számít.

Gergely Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek