Szülőföldön magyarul – Kezdődik a kifizetés

907

E hónap második felében kezdődik a Szülőföldön magyarul nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás kifizetése. A sikeres pályázók idén is családnevük ábécé-sorren­dje sze­rint kapják meg a magyar álla­mi támogatás összegét.

Hamarosan számlán a pénz Fotó: László Róbert

Elsőként – szeptember 22-től – az A, C és D kezdőbetűvel rendelkező csa­ládnevűeknek utalja az OTP Ro­mánia Bank a Szülőföldön magyarul támogatás összegét – derül ki a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által nyilvánosságra hozott listából.
– Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a jelzett időpontban a támogatás nem érkezik meg az igénylő számlájára, ezt azonnal jelezzék irodánk felé, hogy utánanézhessünk a problémának. Ugyanakkor kérünk mindenkit, hogy az értesítő le­velet figyelmesen olvassa el. A pozitív elbírálás nem jelent minden eset­ben zökkenőmentes utalást, ha prob­lémák adódnak a folyószámlával, irodánk az értesítő levélben ezt jel­zi – tájékoztatott a csíkszeredai Szü­lőföldön magyarul pályázati iroda.
A B családnévvel rendelkezők szeptember 29-től számíthatnak a támogatás összegére, ezt követően pedig október 6-tól az E, F, G majd október 13-tól a H, I, J, L kezdőnevűeknek folyósítja a pénzt az OTP Ro­mánia. Utolsóként november 17-től az egyetemisták ösztöndíját utal­ja a bank.
Az abécé szerinti sorend és a kifizetési ütemterv megtekinthető a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapon.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek