Narancssárga riasztást adtak ki 13 megye hegyvidéki térségére a várható havazás és hóviharok miatt

90

Tizenhárom megye hegyvidéki térségére érvényes narancssárga riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) havazás és hóviharok miatt.

A szakemberek szerint csütörtök hajnali 2 órától este 9 óráig a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyar magasan fekvő térségeiben 120-140 km/órás sebességgel fújhat a szél, és helyenként havazás is várható.

A narancssárga riasztás Vrancea, Buzău, Prahova, Kovászna, Brassó, Prahova, Argeş, Szeben, Vâlcea, Fehér, Hunyad, Gorj és Krassó-Szörény megyére vonatkozik.

Ugyanakkor szerda este 9 óráig egy sárga riasztás is érvényes a hegyvidéki területekre, ahol 90-100 km/órás széllökések várhatók, 1700 méter fölötti magasságban pedig havazásra és hóviharokra kell számítani.
Ugyancsak 21 óráig Máramarosban, Erdélyben, Olténiában és Muntenia délnyugati részén helyenként 55-65 km/órás sebességgel fújhat a szél.

Ugyanakkor csütörtök este 9 óráig rossz időre vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben az ország nagy részére. A megerősödő szél mellett az ország északi, központi, keleti és délkeleti részén záporok, zivatarok várhatók, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 15-25 litert, elszórtan a 30 litert négyzetméterenként.

Agerpres

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek