Működő intézkedések

A város vezetősége mindent megtesz a biztonság fenntartásáért

63

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság ülésél tartott online sajtótájékoztatót ma délelőtt Ráduly Róbert Kálmán polgármester. Mint mondta, nem döntöttek újabb szigorításokról, ugyanakkor kedvező fejleményekről számolt be.

Sajtótájékoztató a virtuális térben. Valós gondok Fotó: Fülöp Orsolya

Újabb szigorító intézkedéseket nem vezetnek be egyelőre Csíkszeredában, de kiemelten figyelnek az egészségügyi dolgozókra és az idősekre.

Továbbra sincs igazolt beteg a megyében. Jelenleg húsz személy van intézményesített, 79 pedig otthoni karanténban a városban. Utóbbiakat a rendőrség naponta ellenőrzi – mondta a polgármester.

Hozzátette, a törvényes intézkedéseket komolyan kell venni és a szabályokat be kell tartani. Az önkormányzat a lakószövetségek és az egyházközségek segítségével 129 idős csíkszeredai személyt kutatott fel, akik segítségre szorulnak a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban. Őket a hivatal főként az Időseinkért programon keresztül segíti, két operatív csoporttal.

Időseink naponta 11 és 13 óra között léphetnek ki az utcára. Nekik azt javasoljuk, ezt az időt ne vásárlásra pazarolják, hiszen van segítség, ugyanakkor ebben az időszakban is tartsák a távolságot másoktól – hangsúlyozta Ráduly Róbert Kálmán.

A városháza kiemelt fontossággal kezeli az egészségügyet. Az ülésen elhangzott, bizonyos kórházi eszközök beszerzésében 50 százalékos anyagi támogatást nyújt. Emellett használatba bocsájtják a tömegközlekedési járműveket az alcsíki és felcsíki személyzet szállítására.

Szó esett arról is, hogy a felújított Erőss Zsolt Aréna használható mint ideiglenes sürgősségi pont, szükség esetén –zte hozzá a polgármester.

Az utóbbi napokban a hajléktalanokat is nyilvántartásba vették, és biztonságba helyezték őket a hajléktalanszállón. A nem csíkszeredai illetőségű személyek esetében felvették a kapcsolatot azokkal az önkormányzatokkal, ahol nyilvántartásban szerepelnek.

Fülöp Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek