Karácsonyi jótékonysági akció: Teljesült kívánság

33

A csíkszeredai Juventutti Alapítvány novemberben meghirdetett Mit hozott az angyal? Elnevezésű jótékonysági akciója idén is sok gyermek karácsonyi kívánságát teljesítette. Mint megtudtuk: 39 család részesült ajándékcsomagokban, összesen 139 gyermek kérését teljesítették az adományozók.

November közepén már beszámoltunk a csíkszeredai Juventutti Alapítvány karácsonyi leveles adománygyűjtő akciójáról és ismertettük az „angyalkodás” feltételeit is. Mint utólag megtudtuk, a Mit hozott az angyal? felhívás idén is nagy népszerűségnek örvendett, az alapítvány weboldalán közzétett levelek ugyanis nagyon hamar angyalra leltek. Ennek köszönhetően a tervezett 15-20 család helyett végül 39 család leveleit tették közzé az alapítvány munkatársai. Minden levél elkelt, 139 gyermek kapott ajándékcsomagot, így teljesültek karácsonyi kívánságaik.
– A családok egy részét már évek óta ismerjük, többnyire személyesen vagy telefonon kerestük fel őket, és a gyermekeket is személyesen kértük meg, írjanak levelet – nyilatkozta lapunknak Balázs Brigitta, az alapítvány munkatársa. – Ezek a gyerekek nagyon komolyan vették a felkérést, a körülményekhez képest sokszor szerények voltak a kéréseik, és ahol nagyobb igényt megfogalmazó levél is született, ismerve a család hátterét, az is teljesen érthető volt.
Mint mondta: hihetetlenül jó emberek vesznek körül, volt, aki száz kilométert autózott, hogy időben eljusson a csomag hozzájuk, de olyan is volt, aki külföldről postázta adományát.
– Megdöbbentő volt szembesülni azzal a ténnyel, hogy hány család él mélyszegénységben. Az esetek többségében 5-6 gyermek tartózkodott otthon 1-2 felnőttel, 6 négyzetméternél is kisebb lakásban. Szűkös a hely, minimális a napi betevő, de a szeretet annál nagyobb teret kap a család életében. Kivétel nélkül minden gyerek fülig érő szájjal fogadott minket, majd még nagyobb örömujjongással az ajándékokat. Láttuk és átéltük a gyerekek határtalan boldogságát. Hálásak vagyunk az „angyaloknak”, hogy szebbé tették mindenki karácsonyát! – fogalmazott Hasenec Tímea, az alapítvány elnöke.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek