Húsvéti reggeli ajándékba

21

Hasonlóan az elmúlt évekhez, 2019-ben is célul tűztük ki a Juventutti Alapítvánnyal, hogy csíkszeredai és Csíkszereda környékén élő rászoruló családok ünnepeit tegyük szebbé. Az eddigi évekhez képest, most kicsit más formában szerettünk volna segíteni: nem hirdettünk adománygyűjtést, hanem önerőből és támogatók bevonásával, összefogással ajándékoztunk 20 család számára bőséges reggelit húsvétra. Idén tehát nem tartós élelmiszert tartalmazó csomagokat készítettünk, hanem tojást, füstölt sonkát, sajtot, tejet, kakaót, csokoládét, vajat, lekvárt, pástétomot, szalámit, retket, uborkát, paprikát, zöldhagymát, banánt, klementint, nyuszicsokit, nyuszitojást, kenyeret és kalácsot csomagoltunk be a családoknak, hogy 70 gyermek asztalán biztosan legyen reggeli az ünnepi hétvégén. Sokat készülődtünk, s közben mi is hangolódtunk, így a piros tojás sem maradt ki a csomagokból.

A teljes akció, az ötleteléstől, a csomagolásig hatalmas élmény volt számunkra, a csomagok átadásáról nem is beszélve. A családokat már jó ideje ismerjük, tudjuk, kinél melyek a főbb problémák, milyenek a körülmények, mire van szükségük: tudtuk, hogy jó helyen kopogtatunk, és tudtuk, hogy a felkeresett szülők közül a legtöbbnek biztosan nem lett volna más módon lehetősége, hogy idén húsvétkor bőséges reggelit tegyen a gyermekei asztalára. Jó volt látni, hogy célba értünk, jó volt látni, hogy ez a segítség tényleg segítség, és hogy örömet szereztünk.

És ez a hatalmas öröm nem jöhetett volna létre, ha nincsenek támogatóink. Éppen ezért kiemelt köszönettel tartozunk több vállalkozásnak is. Köszönjük a Merkúr Áruháznak, akik tojással, lekvárral és nyuszicsokikkal támogatták a kezdeményezésünket, valamint készségesen segítettek más termékek beszerzése, a munkánk könnyebbé tétele során. Köszönjük a Harmopan Rt.-nek, hogy ismételten támogattak, és segítségükkel friss, ropogós házikenyérrel egészült ki a meglepetések sora. Ugyancsak kiemelt köszönettel tartozunk a Bocskor Pékségnek is, akik friss, ízletes kaláccsal gazdagították a családoknak szánt csomagjainkat. És természetesen köszönjük mindenkinek, aki valaha, valamilyen formában támogatott minket akár anyagilag, akár lelkesítő szavakkal, mert mindezek nélkül ez az akció sem valósulhatott volna meg! Köszönjük!

Balázs Brigitta, Csíkszereda

(A csatolt fotókat készítette: Pál Zoltán)

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek