2021, január 17, vasárnap.

Hit és kommunikáció a családokban

Erdély több településéről érkező, összesen 28 család részvételével zajlik Gyergyószentmiklóson a Gyulafehérvári Főegyházmegye Pasztorális Bizottságának családpasztorációs központja által tartott tábor. A gyermekekkel együtt több mint 120-an vesznek részt az ötnapos tevékenységen, amelynek fő témáját a családon és a párkapcsolatokon belüli kommunikáció képezi. A szervezők hangsúlyozták: a foglalkozások középpontjában Isten és a hit kettőssége áll, ugyanakkor szórakoztató tevékenységeket is bevontak a programba.

Előadások a családon belüli kommunikációról. Nagy érdeklődés
Előadások a családon belüli kommunikációról. Nagy érdeklődés[dropcap]T[/dropcap]öbb helyszínen zajlanak a különböző foglalkozások, a délelőtti programok többségét a Korona nagytermében tartják, ahol a Marosvásárhelyi Egyetemi Lelkészségről Jakabos Barnabás jezsuita szerzetes tart előadásokat a házaspároknak. Mondandójának alapját a hit és a kommunikáció képezi, ugyanakkor többször is kitért a gondolataink közé rejtett érzések fontosságára is.
A néhány hónapos csecsemőtől kezdve, egészen az idősekig minden korosztállyal találkozhatunk a táborban, a környező településekről érkezők mellett jöttek Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Brassóból, de vannak résztvevők Temesvárról is.
Bakó Mária, a család­pasz­torációs központ irodavezetője, a tábor egyik szervezője lapunknak kifejtette: első alkalommal szervezik Gyergyószentmiklóson a foglalkozásokat, noha ez már a tizenegyedik táboruk. Mint mondta, 2005-ben azzal a céllal indították útjára a tábort, hogy az Erdély különböző pontjairól érkező családok megismerjék egymást, és az együttlét által lelki feltöltődésben részesüljenek.
– Nagyon fontos része a tábornak az elcsendesedés, az Istennel és egymással folytatott kapcsolatunk megerősítése, de emellett évről évre szórakoztató programokat is bevonunk – közölte Bakó Mária, mondván esténként kulturális tevékenységek vannak, de kirándulásokat szerveztek a Gyilkos-tóhoz és a Szent Anna-kápolnához is.
A szervező hozzátette: nagy hangsúlyt fektetnek a kiscsoportos beszélgetésekre, ahol a házaspárok akár a problémáikat is megoszthatják egymással.
A Hargita Megye Tanácsa által támogatott tábor zárónapja holnap lesz, amikor is kiértékelik az elmúlt napok történéseit.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb