Hármas ünnepség Farkaslakán

Buzánszky Jenő nevét vette fel a sportbázis

Magas rangú vendégek avatták fel a sportbázist. Befektetés a jövőbe Fotó: Jakab Emil
183

Hármas ünnepséget szerveztek szombaton Tamási Áron szülőfalujában: Buzánszky Jenő egykori futballista nevét vette fel a farkaslaki sportbázis.

Magas rangú vendégek avatták fel a sportbázist. Befektetés a jövőbe Fotó: Jakab Emil

Három eseményt kapcsolt össze a farkaslaki önkormányzat szombaton délután: névadó ünnepséget, sport­bázisavatást és sportgálát tartottak a településen, ahol többek közt kiváló sportolókat is díjaztak.
Kovács Lehel polgármester la­punknak elmondta, Buzánszky Jenő, Farkaslaka díszpolgára évente kétszer ellátogatott a településre, és még éltében nevét adta a sportbázishoz, amelyhez egy sportcsarnok, egy műgyepes szabadtéri pálya, illetve egy szabadtéri futballpálya tartozik. Ugyanakkor egyetlen sportlétesítmény sem viseli az aranycsapat tagjának nevét Erdélyben, noha – a polgármester tudomása szerint – Csíkszentdomokoson is létesül egy sportkomplexum, amely ezután veszi fel Buzánszky nevét.
A sportbázis körüli infrastruktúrát – utakat, csatornázást, parkolókat – a magyar kormány támogatta 30 millió forinttal, az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Zsigmond Barna Pál miniszteri biztos, korábbi csíkszeredai főkonzul.
A szalagvágás utáni sportgálán az önkormányzat kitüntette azokat a sportolókat, akik kiemelkedő eredményt értek el országos vagy nemzetközi sportágakban (birkózás, foci, sí, lovas sportok stb.).
– Farkaslaka sportolója címet adományoztunk tizenhárom személynek, akik kiváló eredményeket értek el különféle sportágakban. Első alkalommal tüntettük ki sportolóinkat, de szeretnénk ezt a jövőben is folytatni. Itthonról elszármazott sportolók is részesültek kitüntetésben, akik a község jó hírnevét öregbítik a nagyvilágban – mondta Kovács Lehel polgármester.
A községben élénk és szerteágazó sportélet zajlik, többek közt kézilabda, futsal, birkózás és futball. Négy futballcsapata van a községnek, nemrég a gyermek-focicsapatok két kategóriában is aranyérmesek lettek.
A rendezvényen a falu lakossága mellett jelen volt Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, illetve az RMDSZ megyei vezetősége, valamint a szomszédos települések elöljárói.

Nagyálmos Ildikó

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.