Esélyt adnának

Tehetségkutató fogyatékkal élők számára

56

A Sepsiszentgyörgyön bejegyzett United by Music Románia alapítvány, tehetségkutató versenyt szervez fogyatékkal élő, zenében tehetséges fiatalok számára. A felhívás elsődleges célja a társadalmi elfogadás megerősítése, valamint a hátrányos helyzetben élők bátorítása: mutassák meg, vállalják fel adottságaikat. Az előválogató egyik helyszíne Csíkszereda, jelentkezési határidő november 30.

Tehetségkutató versenyt szervez fogyatékkal élő, zenében tehetséges fiatalok számára a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett United by Music Románia Alapítvány. A verseny több szakaszra oszlik, október 11. – november 30. között várják a jelentkezéseket, az előválogatást pedig december 3–7. között tartják majd Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen és Csíkszeredában.
A kezdeményezés elsődleges célja a társadalmi elfogadás megerősítése, valamint a hátrányos helyzetben élők bátorítása: mutassák meg, vállalják fel adottságaikat. Orosz Anna projektmenedzser lapunknak kifejtette: szeretnék felkutatni a fogyatékkal élő tehetségeket, akik gyakran nehezen hoznak döntéseket, ezért a hozzátartozók, barátok segítségét, biztatását kérik.
– Esélyt adunk arra, hogy a fogyatékkal élők is megmutathassák, mire képesek. Mivel számukra a zene terápia is egyben, igen összetett kezdeményezésről van szó. Reméljük, hogy az érintetteket biztatják majd, hiszen egyedül nem határozzák el magukat egy ilyen nagy lépésre – fogalmazott Orosz Anna.
Hozzáfűzte: a jelentkezési űrlap kitöltésében nyújtott segítség is fontos szempont lehet.
– Azok számára, akiket a zsűri kiválaszt, lehetőséget nyújtunk a zenei karrierjük elindításában, hiszen szeretnénk olyan zenészt, vagy zenészeket találni Székelyföldön, akiket taníthatunk a továbbiakban – közölte a projektmenedzser, akitől azt is megtudtuk, hogy egyéni előadókat várnak, akik énekesként vagy valamilyen hangszeren játszva vehetnek részt a versenyben.
A jelentkezéssel kapcsolatos minden információ elérhető a www.united-by-music.ro honlapon román és magyar nyelven egyaránt. A szabályzat szerint olyan személyek vehetnek részt versenyben, akiknél a fogyatékosság valamelyik típusát hivatalosan megállapították. Emellett a szervező alapítvány alkalmazottai, ezek családtagjai, partnerei, vagy önkéntesei, valamint jogi személyek nem jelentkezhetnek a felhívásra. A verseny első három helyezettje háromnapos hollandiai kirándulást nyer, és nagyközönség előtt is felléphet.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek