Elkezdődött az iratkozás

121

Péntekig jelentkezhetnek az érdeklődők a csíkszeredai Sapien­tia egyetem Vezetés és szervezés, Fordító és tolmács, illetve az idéntől induló Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy mes­terképzésekre. A Kommunikáció és közkapcsolatok, illetve a Fenntartható biotechnológiák mesterképzésekre pedig a szeptember 3–9. közötti időszakban várnak jelentkezőket.

02_sapientia

[dropcap]B[/dropcap]ővül a csíkszeredai Sa­pien­tia egyetem mesterképzés-kínálata, a felsőfokú oktatási intézmény a következő tanévtől vezeti be az Alkalmazott közgazdaság és pénzügyi mesterszakot 20 tandíjmentes és 10 költségtérítéses hellyel. Szakmai partnereknek a Kaposvári Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítványt kérte fel az egyetem vezetősége.
– Változás történt a Vezetés és szervezés mesterszakon is, a Budapesti Corvinus Egyetem eddig kihelyezett mesterképzéseként működő szak idéntől a két intézmény közös képzésévé válik. Ez azt jelenti, hogy a hallgatók a Sapientia – EMTE és a Budapesti Corvinus Egyetem oklevelét is kézhez kapják, amennyiben sikeresen teljesítették a képzést – tudtuk meg Csíki Adélkától. Az egyetem PR-felelőse szerint a Vezetés és szervezés mesterképzésre a következő tanévben 25 tandíjmentes és 20 tandíjas helyet hirdetett meg az intézmény.
A Debreceni Egyetemmel szakmai partnerségben, a 2015–2016-os tanévben is várják a hallgatókat a Fordító és tolmács szakra, a csíkszeredai Sapientia vezetősége egy olyan tolmácsberendezés beszerzését vállalta, amely egyedülálló lenne az országban működő felsőoktatási intézményekben. Ezen a mesterképzésen 11 tandíjmentes és 16 tandíjas hely van.
– A mesterszakok 2 éves nappali képzést jelentenek, ezért az órarend kialakításánál tekintettel vagyunk a már munkahellyel rendelkező hallgatókra is, ennek megfelelően a kurzusokat hétköznapokon 17 óra utánra, illetve hétvégére ütemezzük – közölte Csíki.
A Kommunikáció és közkapcsolatok, illetve a Fenntartható biotechnológiák mesterképzéseken idén 24 tandíjmentes, illetve 10 fizetéses helyet biztosít a Sapientia, de ezeken a szakokon csak szeptember elején kezdődik az iratkozás.
– Eddigi tapasztalataink szerint nagy érdeklődésnek örvendenek a mesterszakokon indított képzéseink, sokan hazatérve egy nagy egyetemi városból, a munkahelyük mellett a mi képzéseinket választják. Az idei kiírásainkra is vannak már jelentkezők – közölte érdeklődésünkre dr. Kósa István, a Műszaki és Társadalomtudomány kar dékánja.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek