csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Családok jövőképe a sikátor falán

Idén is álomfestő hétvégére kerül sor Gyergyószentmiklóson július 13–14. között. A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont negyedik alkalommal hirdeti meg programját, amelynek látványos eredménye a Szent Miklós-templom szomszédságában lévő sikátor falának festése lesz.

Június 30-ig várják a családok jelentkezését a Fessünk álmokat elnevezésű program negyedik kiadására, amelyben az évek során több generáció vett részt és vetítette ki álmait a megadott felületre. 2016-ban 5–8. osztályos, majd középiskolás, tavaly pedig 20–29 év közötti fiatal felnőttek jelentkezhettek olyan programra, amely az önismereti munkát, a közösségépítést és a város szépítését egyaránt magába foglalja.
Fodor Rita programfelelős elmondta, a projekt célja, hogy művészeti eszközök segítségével olyan munkát végezzenek, amelyben jelen van a közösségfejlesztés, a csapatépítés, valamint a személyes témák csoportban történő feldolgozása. A programban legfőképp a mural moral módszert alkalmazzák, amelyet spanyolországi képzésen sajátítottak el. A tanult módszert ötvözik az általuk ismert más művészeti eszközökkel, zeneterápiával és csoportkohéziót építő gyakorlatokkal.

A festett fal kivetülése a csoportmunkának, hiszen a festés eszköz, a cél pedig az, hogy a résztvevők merjenek pozitívan gondolkodni a jövőt illetően, és csoportban tapasztalhassák meg a közös gondolkodás erejét.
Az első hétvégén, július 6-án és 7-én önismereti és csoportmunkában vesznek részt a jelentkező családok, ahol saját tapasztalatokból és ötletekből megszületik a fal terve. Második hétvégén, július 12-én és 13-án festenek az előző évek pozitív jövőképei mellé, a sikátor még üres részeire.
Az érdeklődő családok a Fessünk Álmokat Program facebook-oldalán jelentkezhetnek, rövid kérdőív kitöltésével.

Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb