Búcsúznak a végzős középiskolások

Kicsengetések ideje

195

Május második felében búcsúztatják tanáraik és diáktársaik a középiskolák végzős tanulóit. Összegyűjtöttük, hogy a megye legnagyobb városaiban – Csíkszeredában, Szé­kely­ud­var­helyen és Gyergyó­szent­mik­lóson – idén mikor tartják a ma­gyar tannyelvű iskolákban a kicsengetési ünnepségek.

Az iskolák egyik legnagyobb ünnepe a ballagás. Új kezdet Fotó: archív

Emlékezetes pillanat nemcsak a végzősök, hanem családjuk számára is a kicsengetési ünnepség. A szépen felöltözött, kezükben virágcsokrokat szorongató édesanyák szemében összegyűl a könny, és a felnőttkor küszöbén álló fiatalok is érzik, hogy nemcsak az iskolától, tanáraiktól és diáktársaiktól búcsúznak, hanem egy életszakasz zárul.
A tanintézmények életében is fontos és kiemelt pillanat ez, a tantestületek és igazgatók ehhez méltó ünnepséget szerveznek.
Csíkszeredában idén a Nagy István Művészeti Középiskola kezdi meg az ünnepségek sorát. A művészetis végzős diákokat május 22-én búcsúztatják 11 órától.
Ezt követő napon, május 23-án lesz a kicsengetés a Kós Károly Szakközépiskolában fél 11 órakor, 24-én szól utoljára a csengő a Venczel József Szakközépiskola végzőseinek, 10 órakor.
Május 25-én két tanintézmény ünnepel: a Márton Áron Főgimnázium 171 tanulójától búcsúzik 11 órakor, a Székely Károly Szakközépiskolában 10 órától tartják meg a kicsengetést.
A Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumban május 26-án, 11 órától lesz a kicsengetési ünnepség, a Kájoni János Szakközépiskolában május 29-én, szintén 11 órától.
Székelyudvarhelyen május 23-án kezdődik el a kicsengetések sorozata, ezen a napon két iskolában, a Benedek Elek Tanítóképzőben és a Kós Károly Szakközépiskolában ballagnak a diákok, mindkét intézményben 10 órától lesz az ünnepség.
Egy napon, május 25-én tartja a kicsengetési ünnepséget a Tamási Áron Gimnázium, valamint a Bányai János és a Kós Károly szakközépiskolák. Az első két iskolában 10 órától, a Kós Károly Szakközépiskolában 9 órától lesz a kicsengetés.
A Dr. Palló Imre Művészeti Középiskola május 26-án, 11 órakor szervezi meg a tizenkettedikesek kicsengetését, szintén ezen a napon, de. 10 órától lesz a ballagás a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium.
Gyergyószentmiklóson május 24-én a Batthyány Ignác és a Fo­ga­rasy Mihály szakközépiskolákban szól a csengő a végzősöknek 12 és 11 órakor. A Salamon Ernő Gimnáziumban május 25-én 11 órakor lesz a kicsengetés.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek