Nemzetközi támogatót keresnek

118

A Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivált idén több mint négy­ezren látogatták. A zenei rendezvény az országos fesztiválok ranglistáján is az elsők között szerepel – nyilatkozta a sajtó képviselőinek szervezett tegnapi tájékoztatón Szilágyi Nóra. A főszervező szerint jövőre újabb világsztárral jelentkezik majd a fesztivál.

Elégedettek a szervezők. Tovább fejlesztenék a fesztivált Fotó: László Róbert
Elégedettek a szervezők. Tovább fejlesztenék a fesztivált Fotó: László Róbert

Azenekarok és a közönség is egyaránt pozitív visszajelzésekkel erősítette meg a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál idei programjának színvonalát, Szilágyi Nóra főszervező szerint egyértelműen az idei program volt az eddigi legjobb a zenei rendezvény elmúlt nyolc évében.
– Bár nagyon nehezen tudtuk véglegesíteni az idei fellépők listáját, mert voltak, akik betegség miatt, mások a zenekar felbomlása miatt visszamondták a koncertet, végül színvonalas és remek hangulatú műsorral vártuk a látogatókat – mondta Szilágyi Nóra.
A szervezők eddigi összesítése szerint Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában 1700 személy vett részt a Gramophonia turnén, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson a kisebb klubokban 250-en követték a fesztiválprogramot, míg a Mikó-várban 1800 néző volt kíváncsi a koncertekre.
– Ne feledkezzünk meg a nulladik napról és a meglepetéskoncertről sem, amikor legalább 200–300 közötti városlakót tudtunk megszólítani. Összesen tehát idén négyezres látogatottsággal számolhatunk – tette hozzá a főszervező.
Szilágyi Nóra szerint a csíkszeredai jazzfesztivál családias hangulata, a szervezők közvetlen és barátságos vendéglátása mind a zenészeket, mind a közönséget évente megnyeri egy újabb látogatásra.
– A zenészek nagy része szívesen jönne a következő fesztiválokra is, nálunk azonban belső szabály, hogy ugyanaz a zenei formáció csak egyszer léphet fel a rendezvényen, ezért mindenkit arra bátorítottunk, hogy meghívottal vagy más zenekarral jelentkezzen – állítják a szervezők.
Szilágyi Nóra jövőre egy világsztár meghívását tervezi, ehhez pedig a fesztivál szervezőcsapata egy nemzetközi befektetőt, támogatót szeretne megnyerni.
– Muszáj, a rendezvény anyagi keretét bővítenünk, másként egy helyben toporgunk –szögezte le Szilágyi.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek