Erdély tematikájú albumok

103

Váradi Péter Pál és Lőwei Lilla veszprémi szerzőpáros pénteken mutatta be legújabb erdélyi tematikájú albumait a csíkszeredai közönségnek. A Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett esemény során többek között Jókai Mór életútját is felelevenítették az érdeklődők számára.

Két Erdély tematikájú albumot mutattak be pénteken Csíkszeredában, ahol Váradi Péter Pál és Lőwei Lilla magyarországi szerzőpáros, és Soós Andrea előadóművész ismertette a legújabb alkotásokat. Az Erdély – Jókai Mór: Az Anna-báltól a Szent Anna-tóig – A mesemondó aranyember barangolásai című albumban szereplő fotók és idézetek a neves író életútján vezették végig az érdeklődőket.
– Azokat a helyszíneket mutatjuk be, amelyeket Jókai leginkább szeretett, és nem titok, hogy számára Erdély volt mindközül a legkedvesebb – fogalmazott Lőwei Lilla.
A második album középpontjában a Mezőség tematikája áll, az Erdély – Mezőség – A Holt-tenger tükrében. Tóvidék – Szórványmagyarság című albumban 33 különböző települést mutattak be, emellett Wass Albert, Sütő András, Makkai Sándor, Bánffy Miklós, Kemény Zsigmond és Kallós Zoltán tevékenységét is ismertették a közönséggel.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.