Bizonyítottak a tompások

80

A Tompa László Általános Iskolából került ki a legtöbb olyan diák, aki országos nevelési jellegű vetélkedőkön jeleskedett. Pénteken összesen több mint 300, az elmúlt tanévben dobogós helyezést elért tanulót és felkészítő tanáraikat díjazta a Hargita Megyei Tanfelügyelőség és a prefektusi hivatal.

Díjazott tanulók és pedagógusok. Büszkék eredményeikre
Díjazott tanulók és pedagógusok. Büszkék eredményeikre

A tantárgyversenyeken kívül minden évben több olyan országos projekt, hivatalos verseny zajlik, ahol nem az elméleti tudást, hanem a kreativitást, a szépérzéket, rátermettséget, a gyakorlatban megnyilvánuló képességeket díjazzák. Különböző témákhoz kötődő rajzversenyekről, környezetvédelmi, közlekedési vetélkedőkről van szó. Az ilyen jellegű vetélkedőkön kiváló eredményt elért tanulókat, illetve azokat a pedagógusokat, akik őket tanítási időn kívül felkészítették díjazta most oklevéllel a tanfelügyelőség és a prefektusi hivatal. A gyerekek ajándékcsomagot is kaptak. Udvarhelyszékről négy iskola, a zetelaki P. Boros Fortunát Gimnázium, az udvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola, a Marin Preda Líceum és a Tompa László Általános Iskola diákjai részesültek elismerésben. A térségből, de a megyéből is a legtöbb jutalmazott gyerek – szám szerint 12 – a Tompából került ki. Ők főleg rajzversenyen és közlekedési vetélkedőn értek el dobogós helyezéseket a 2014–2015-ös tanévben, egyikük most nyolcadikos, a többiek elemi osztályosok. Felkészítő tanáraik, Imre Ildikó, Péterfi Antónia-Imola elemi iskolai tanárok és Libik Győző testneveléstanár, igazgató nagyon büszkék az eredményre. Többhetes munka van egy-egy ilyen győzelem mögött, de megéri, amikor a gyermekek elégedettségét, örömét megtapasztalja a pedagógus, állították egybehangzóan. A szombatfalvi iskolában egyébként is cél a diákok sokoldalú fejlesztése. A pedagógusok vallják: nem lehet mindenki „versenyképes” jó tanuló, aki tantárgyversenyekre jár, de minden gyermekben van valami értékes.
– Az igazán nagy munka ennek a kincsnek a felfedezése, kibontakoztatása, fejlesztése, a diák sikerélményhez juttatása – fogalmazott Imre Ildikó aligazgató, elemi iskolai tanár.

Asztalos Ágnes

[box type=”shadow” ]Ifjú tehetségek gálája

A tehetséges fiatalokat ünnepelte pénteken délelőtt a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, partnerségben Hargita Megye Tanácsával, az Ifjú tehetségek gáláján 310 fiatalt díjaztak. – Titeket, tehetséges fiatalokat arra biztatunk, hogy merjetek álmodni és tervezni a jövőt, hiszen lám, milyen sokan vagytok, akik tudásukkal, tehetségükkel kitűntök közösségünkben. Köszönjük ugyanakkor a pedagógusoknak is, akik fáradságot és időt nem sajnálva foglalkoztak veletek – szólt a megyei önkormányzat amfiteátrumában összegyűlt fiatalokhoz és kísérő tanáraikhoz Zonda Erika. Az Ifjú tehetségek gáláján azokat a megyében tanuló diákokat díjazták, akik 1., 2. vagy 3. helyezést értek el, vagy dicséretben részesültek országos vagy nemzetközi versenyeken. Összesen 310 tanuló vehette át a megyei tanfelügyelőség által összeállított ajándékcsomagot, amely oklevelet, fotóalbumot és édességet tartalmazott. Az ünnepségen a főtanfelügyelő is megosztotta a jelenlévőkkel a gondolatait, Görbe Péter szerint a tehetség egy szállítóeszköz, az viszont már a fiataloktól függ, hogy ezt hatékonyan felhasználják az életben. A gálán a zene és táncművészet területén tehetséges fiatalok léptek fel, a tanulók díjazásához Hargita Megye Tanácsa nyújtott anyagi támogatást.

Pál Bíborka[/box]

 

Akár ez is tetszhet
1 hozzászólás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek