Alkotás az álmok útján – Élesben a sikátor-projekt

Barátságosabbá teszik a várost. Átadót is szeretnének Fotó: Kertész László
149

Műhelymunkáival elkezdődött hétfőn a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont Fessünk álmokat elnevezésű projektje, amelynek egyik fő célja, hogy falfestéssel barátságosabbá tegyék a gyergyó­szent­miklósi sikátort. A részt vevő fiatalok a műhelyfoglalkozásokat követően a fal festéséhez is hozzálátnak.

Barátságosabbá teszik a várost. Átadót is szeretnének Fotó: Kertész László

Tíz középiskolás részvételével zajlik a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont Fessünk álmokat elnevezésű projektjének folytatása. A foglalkozássorozat műhelymunkáinak a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Szakközépiskola ad otthont. Az elmúlt három napban különböző csapatépítő és önismereti foglalkozásokon vettek részt a fiatalok, a szervezők elmondása szerint pedig igazából a csoportmunka képezi a projekt célját, a falfestés csupán eszköze ennek.
A sikátor falánál először igyekeznek kijavítani azokat a részeket, amelyeken majd festenek, így az említett felületen a különböző falfirkákat is eltüntetik. Fodor Rita főszervező, a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont programfelelőse érdeklődésünkre megjegyezte: a falfestés folytatására irányuló terv elkészítése folyamatban van, hamarosan pedig a konkrét munkához is hozzálátnak.
Hogy pontosan mi lesz a falon, azt egyelőre még nem tudni, annyi biztos, hogy a tavaly augusztusban készített alkotás folytatása lesz a jelenlegi: azaz a fehér falra jövőképet, álmokat festenek a középiskolások.
Az új alkotás befejeztével, szombatra kisebb átadóünnepséget terveznek a szervezők, akik kiemelték: rossz idő esetén a festést, így pedig az átadást is későbbi időpontra halasztják.

Kertész László

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.