Zenekarok jelentkezését várják

Ne félj kiállni a Peronra!

25

Hetedik alkalommal szervez tehetségkutatót erdélyi feltörekvő zenekarok számára az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) és a Peron Music Alapítvány. A legjobb banda a 2019-es Öröm a Zene Tehetségkutató budapesti döntőjébe jut.

A Face Today is a Peronon debütált. Ugródeszka

A Peron Music Tehetségkutató több mint két évtizede indult Magyarországon azzal a céllal, hogy kibontakozási lehetőséget kínáljon az alkotni vágyó fiatal generáció számára. Az elmúlt évtizedekben számos amatőr zenészt és zenekart segítettek a profivá válásban.
A jelentkezőknek november 17-én élőben három-három dalt kell előadniuk a szakmai zsűri előtt, az első helyezett pedig részt vesz a budapesti Öröm a zene tehetségkutatón, ahol olyan zenészekkel kell felvenniük a versenyt, akik már a Kárpát-medencében megnyertek más tehetségkutató versenyeket.
– A rendezvényünkről más versenyekre is belépést nyerhetnek, hiszen automatikusan döntőbe kerülnek a zenekarok, illetve különböző fesztiválokra próbálunk fellépési és bemutatkozási lehetőséget szervezni a dobogós zenekaroknak – válaszolta kérdésünkre Vass Orsolya, az UFF vezetője.
Korhatár a jelentkezők számára nincs, de Vass Orsolya szerint a tapasztalat azt mutatja, hogy maximum 30-35 éves korig jelentkeznek tehetségkutató versenyekre.
A Peron tehetségkutató fesztivál Tatabányáról indult, és hét évvel ezelőtt keresték meg a szervezők az UFF vezetőségét, hogy segítsenek a program székelyföldi kiterjesztésében.
– Az első tehetségkutatót az udvarhelyi fiúcsapat, az akkori nevén Face Today, mostani nevén pedig a Palma Hills nyerte, akik azóta is zenélnek és lemezeket adnak ki. Évről évre többségében rockzenekarok jelentkeznek, de alternatív és egyéb zenei műfajokat játszó zenekarok is megjelennek. Tavaly csíkszeredai rapbanda, a Szuverén Klub nyerte meg a versenyt – mondta Vass Orsolya.
A zenekarok saját szerzeménnyel pályázhatnak holnapig, október 31-ig. A dal YouTube-linkjét a pályázati űrlapon kell megadniuk, emellé nagyfelbontású zenekari fotót is mellékelniük kell. A november 17-i döntőn professzionális, digitális technikával készült videó- és hangfelvétel készül. A döntőbe került zenekaroktól határozott fellépésű, produkció szintű előadást várnak, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak 15 perc és háromdalnyi műsoridő áll rendelkezésre. Számos értékes nyeremény várja a zenekarokat, a zsűri a legjobb csapatot a 2019. évi Öröm a zene tehetségkutató budapesti döntőjébe delegálja.
Tegnapig öt székelyföldi zenekar jelentkezett: a Lady & the Tramps, a Road Of Life, a SICTON, a Wrepperz és a Beeside, a szervezők további zenekarok jelentkezését várják.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek