Zárult a nevezés

142

Zárult a nevezési határidő a magyar korosztályos jégkorong-bajnokságokba, ahol a soron következő idénybe 10 székelyföldi csapat fog jégre lépni. Újdonság, hogy az U20-as bajnokságban ott lesz a nyár elején életre hívott székelyföldi egyetemista csapat, míg az U16-os korosztályban a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és az ISK Csíkszereda közös csapatot indít.

Ugyan a pótnevezést ma zárja a Magyar Jégkorong Szövetség a különböző korosztályos utánpótlás bajnokságokba, de nem nagyon fog változni a nevezett csapatok létszáma. Ami viszont fontos, hogy Székelyföldet nem kevesebb, mint tíz csapat fogja képviselni az U20-as korosztálytól az U12-es korosztályig.
Kuriózum lesz a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) által idén életre hívott Sapientia U23-as csapata, amely az U20-as korosztályba nevezett. Ugyanakkor ez a csapat mint ismert indulni fog a román felnőtt korosztályos bajnokságba is, így dupla terhelésnek lesznek kitéve a keretbe kerülő játékosok.
Az U18-as korosztályban egyedül az ISK Csíkszereda nevezett a régióból, míg az U16-os pontvadászatban marad a két csapat. Újdonság annyi, hogy a 2018/2019-es szezonban az ISK Csíkszereda nem önállóan, hanem SZJA-val közösen nevezett, ugyanakkor az akadémia indít egy SZJA 2004-es gárdát is külön. Az U14-es és az U12-es pontvadászatokban maradt a korábbi években megszokott három csapat azaz a Felcsík SK, az ISK Csíkszereda és az ISK Lendület Gyergyószentmiklós.
A nevezett székelyföldi csapatok: U20-as korosztály: Sapientia U23; U18-as korosztály: ISK Csíkszereda; U16-os korosztály: Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-ISK Csíkszereda, Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2004; U14-es és U12-es korosztály: Felcsík SK, ISK Csíkszereda, ISK Lendület Gyergyószentmiklós.

Izmosodnak a hokisok
Lassan-lassan közeledik a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának nyári felkészülése a végéhez, legalábbis annak első szakasza. A fiúk legtöbbet a The Atlete Centre-ben dolgoznak Miklós Hunor vezetésével. Utóbbival beszélgettünk, hogy miként néz ki az erőteremben zajló felkészülés, és mit várhatunk a jövőben, hiszen az elkövetkezendő időszakban is sűrűn fognak odajárni a fiúk.
– Az elején inkább a derék, a has, a láb, a törzs izmainak a fejlesztésére koncentráltunk, de volt egy kis kondíció is. A fiúk lelkesek, de igaz, hogy így a harmadik hét végére már kezdenek fásulni, de nincs probléma, jól dolgoznak. A következő periódus is hasonlóan fog kinézni. Az edzők is azt kérték, hogy a törzs izmait erősítsük, mert ott vannak gyengeségek. Nagyon sok hasat, hátat, lábat és a felsőtest erősítő gyakorlatot fogunk végezni. A végén egy cross-fitt típusú állóképességi – úgynevezett WOD (Work out of the day) – gyakorlatok következnek. Ezek pörgősebbek lesznek, kisebb súlyokkal fogunk edzeni – fogalmazott Miklós Hunor.

Mezpályázat
Az Erste Liga-újonca a Gyergyószentmiklósi HK a szurkolók segítségét kéri a csapat szerelésének megtervezéséhez. A felhívásban jelzik, hogy a csapat továbbviszi a 70 éves gyergyói jégkorong hagyományait, így a Progym által képviselt értékeket is, amellyel sokunk lelke összeforrt. Erre az alapra kell ráépülnie az új korszaknak. Maradunk piros-fehérek! A medvefej és karmok is olyan szimbólumok, amelyekhez érdemes ragaszkodni, ám az újnak, a fantáziának, kreativitásnak is helye van.
„Elvárás: a hazai meznél a piros szín dominanciája. Elől látható kell legyen a klub logója: nagy méretben, vagy a szív fölött kisebb méretben elhelyezve. Hátul és a karokon a játékos számának kell szerepelnie, a szám fölött, vagy a mez hátának alsó részén pedig a játékos nevének. Az idegenbeli mez alapszíne a fehér. A beérkező terveket a nyilvánosság előtt is bemutatjuk. A nyertest a klubvezetés választja ki, de figyelembe vesszük a szurkolók szavazatait is. Határidő: 2018. július 7. Az első helyezett tervező díja egy mez és egy bérlet a Gyergyói Hoki Klub 2018-2019-es idénybeli hazai mérkőzéseire, beleértve az Erste Liga és a romániai bajnokság összecsapásait, valamint a felkészülési és barátságos találkozókat is. A pályázatot digitálisan (min. 300 dpi felbontásban jpg, pdf vagy tif formátumban) kell beküldeni a gyergyoihk@gmail.com emailcímre” – áll a közleményben.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek