Zárult a beiratkozás első szakasza

51

Múlt héten pénteken zárult az előkészítő osztályokba a beiratkozás első szakasza. A csíkszeredai általános iskolák a következő napokban ellenőrzik és dolgozzák fel a gyermekek adatait, a tanintézményekbe felvett diákok névsorát pénteken függesztik ki.

Tanóra az előkészítő osztályban. Számba vették a betöltetlen helyeket Fotó: László Róbert / Archív
Tanóra az előkészítő osztályban. Számba vették a betöltetlen helyeket Fotó: László Róbert / Archív

Március 18-án, pénteken lehetett még iratkozni a csíkszeredai általános iskolák előkészítő osztályaiba – tudtuk meg a tanintézmények vezetőitől. Az iskolaigazgatók szerint a titkárságok a következő napokban dolgozzák fel az eddig beérkezett adatokat, pénteken pedig nyilvánosságra hozzák azoknak a gyermekeknek a listáját, akik felvételt nyertek az oktatási intézménybe. Azok a szülők, akik eddig egyik iskola mellett sem kötelezték el magukat, március 30-tól jelentkezhetek az iskoláknál és kérhetik gyermekük felvételét.
– A hagyományos osztályainkba még öt tanulót tudunk fogadni – közölte lapunkkal Lőrincz Juli, a József Attila Általános Iskola igazgatója.
Lapunk mindegyik csíkszeredai általános iskolát megkereste, hogy arról érdeklődjünk, maradtak-e még helyek az előkészítő csoportokban: a megyeszékhelyen működő tanintézmények mindegyikében vannak még helyek.
– Három helyünk van még – mondta Forró Gerda, a Nagy Imre Általános Iskola igazgatója.
A Petőfi Sándor Általános Iskolában a beiratkozás első szakaszát követően még 10 hely van, a Nagy István Művészeti Középiskolában pedig már csak a rajzosztályban van hely, itt két gyermeket tudnak még fogadni.
Az oktatási intézmények vezetői szerint idén nem jellemző az, hogy a hatévesnél kisebb gyermekeket is előkészítő osztályba írassák a szülők, bár mindegyik tanintézményben volt erre példa, az iskolák adatai szerint nem több, mint egy-két esetben. Az előkészítő osztályokba a beiratkozás második szakasza március 30. és április 8. között folytatódik.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.