Zarándokot sebzett, tinót ölt

Medvetámadások

147

Magyarországi zarándokra tá­madt egy medve pénteken aSzent Anna-tónál. A Sanyika név­re „keresztelt” kétéves medve gyakori látvány a tó környékén, és egyes értesülések szerint ez már a harmadik eset, hogy emberre támadt. Vasárnap este Re­csenyéden végzett másfél éves tinóval a nagyvad.

Borboly Csaba megyeelnök tájékoztatása szerint a nő a cso­portjától kissé eltávolod­va haladt, kezében szatyorral – amelyben élelem volt –, amikor a medve hátulról megharapta a combját.
A sérült a helyszínen elsősegély-nyújtásban részesült, majd Izsák-Székely Lóránt, a zarándokot vendégül látó Csíkszentmihály község polgármestere beszállította a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba, ahol bevarrták a sebeit.
Vasárnap este a Homoród­szentmártonhoz tartozó Recse­nyéden is lecsapott a medve: másfél éves tinót ölt meg egy nagyobb testű egyed, Jakab Attila polgármester szerint nem az, amelyik nemrég Homoródremetén gyermekre támadt.
Borboly Csaba tudomása szerint éppen pénteken hagyták jóvá utóbbi medvének a kilövését, de Jakab Attila polgármester – aki egyben a helyi vadásztársaság elnöke is – lapunkkal tudatta: ő nem kapott erről hivatalos értesítést. Tegnap este egyébként a községvezető személyesen őrködött a támadás helyszínén, hogy szükség esetén figyelmeztető lövéssel elűzze a medvét.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.