X–Faktor a Sapientián

Gólyabál és tehetségkutató

46

Tegnap jókedvtől volt hangos a Szakszervezetek Művelődési Háza, hiszen a Hallgatói Önkormányzat szervezésében megtartották a 15. Gólyabált. A rendezvény idei témája az X-Faktor volt, ami Mirjam és Gáspár Laci nélkül is szórakoztatónak bizonyult.

Tankszékenként 2-2 pár jelentkezett az idei gólyabálra, hogy bemutathassák tehetségkutatóra való rátermettségüket a zsűrinek, amit többek közt a Sapiophile videoblog szerzői – Mara Gyöngyvér, Péter Orsolya, Tánczos Levente és Prohászka Rád Boróka –, valamint a tavalyi gólyabál győztese, Gál Ágnes alkottak.
A versenyzőknek megérte a porondra állni, hiszen olyan értékes jutalmakkal gazdagodtak, mint a Double Rise-fesztiválbelépők, vagy közös wellness a Bálványos Resortban. A díjazottak kilétére következő Sapi Népe oldalunkon visszatértünk.
Kérdésünkre Mihály Gergő, a Hallgatói Önkormányzat elnöke elmondta: a tavalyi gólyabál témájaként a HBO sorozatát, a Trónok harcát választották, így idén is igyekeztek olyan popkulturális jelenséget választani, amit sokan ismernek, de egyben rá lehet építeni a gólyabált is. Mivel az X–Faktor olyan jelenség, amit még az is ismer az esetleges mémmé avanzsált fellépők miatt (például Mirjam), aki amúgy messziről kerüli a kereskedelmi televízió eme adását, így döntött a HÖK vezetősége az X–Faktor mellett.
A rendezvény szervezése jó csapatmunkát igényelt, hiszen kezdve a jegyszedőtől egészen a csapatok mellé rendelt mentorokig, többen is segítették a munkát.
Mihály Gergő úgy látja, azok a fiatalok, akik nagyon ki akarják élni az egyetemistaéveiket, inkább a nagyobb városokat választják felsőfokú tanulmányaik folytatására, míg azok zöme, akik Csíkba jönnek, inkább mellőzik az egyetemistaélet bulis oldalát, ezért is neveznek be kevesen a gólyabálra. Hozzátette: azért mindig akad 15-20 hallgató, akikért érdemes ezeket a szórakoztató rendezvényeket megtartani.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.