Work Camp

Önkéntesek a közösség nevében

78

Hasznos, építő jellegű programot szervez önkéntesek számára a Gyulafehérvári Caritas és a Young Caritas csapata, ugyanis ebben a hónapban nyitja meg kapuit a Work Camp. Az idei eseménynek Kápolnásfalu ad otthont, ahol 81 lelkes fiatal táborozik június 18–22. között.

A napokban zárult le a XV. Caritas Önkéntes Táborba való jelentkezés, amelyet idén a Közösen egy közösségért mottóval szerveznek meg. Az esemény helyszíne Kápolnásfalu lesz, ahol az elképzelés szerint a táborozók közösen dolgoznak és építik a közösséget.
Tatár Előd önkéntes-koordinátor lapunk érdeklődésére kifejtette, hogy a szociális programokban való részvétel mellett fizikai munkában is segédkeznek majd az önkéntes fiatalok. Kiemelte: padok csiszolásában, udvarok rendezésében, tűzifa elrakásában és egyéb javításokban is szerepet vállalnak a táborlakók, akik az ország számos településéről érkeznek Kápolnásfaluba.
– Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyéből is jelentkeztek a programra, de más vidékekről is csatlakoznak hozzánk. Az idei táborba 81 személyt fogadunk, így a szervezőkkel együtt közel százan leszünk jelen. Fontosnak tartjuk, hogy terjedjen az önkéntesség szellemisége, amely a fiatalok számára önbizalomgerjesztő is lehet – szögezte le Tatár Előd, megjegyezve, hogy a napi program 6 óra közösségi munkát foglal magába, a délutáni órákban pedig szabadidős tevékenységeken lehet részt venni.
– Az önkéntesek tehát dolgozni fognak! Többször láttam azt, hogy milyen pozitív hatással van a fiatalokra, ha komoly feladatokat bízunk rájuk. Gazdagodnak, hiszen megtapasztalják, hogy mennyi mindenre képesek, mindez része az ifjúságnevelésnek – taglalta az önkéntes koordinátor, aki azt is közölte, hogy az esti programokba bevonják a helyieket is.
A XV. Caritas Önkéntes Tábor Work Camp fő támogatói: Hargita Megye Tanácsa, Kápolnásfalu Önkormányzata és a Bethlen Gábor Alap.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.