VSK néven a bajnokságban

Kosárlabdacsapat Csíkszeredában

244

Néhány év kihagyás után újból lesz második ligás felnőtt kosárlabdacsapata Csíkszeredának, miután beneveztek a román bajnokság küzdelmeibe VSK Csíkszereda néven. Az idéntől átalakított bajnokság C csoportjába kaptak beosztást.

Újból csíki csapat a felnőttek között Fotó: Halmágyi Zsolt / Archív

Bő egy hónap múlva éles meccset vív a Csíkszeredai VSK férfi kosárlabdacsapata, amely a 2018/2019-es idénytől újfent ott lesz az országos bajnokság rajtjánál, néhány évnyi szünetet követően.
A Román Kosárlabda Szövetség közzétett adatai szerint a román bajnokságba 22 csapat nevezett. Az A csoportba 8, a B csoportban 4, míg a C csoportba 10 alakulat kapott beosztást. Utóbbiban kapott helyet a VSK Csíkszereda is, vagy épp a tavaly még az első ligában szereplő, majd pénzügyi gondok miatt megszűnt marosvásárhelyi csapat is, amely VSK néven indul.
Első körben a csoportok résztvevői oda-visszavágókat játszanak, majd a kialakult sorrend szerint újabb csoportokat hoznak létre. A piros csoportba kerül az A-nyolcas legjobb hat alakulata, a sárgába az A7, A8, az első három helyezett a B csoportból plusz a C csoport legjobbja. A kékben fog szerepelni a B4 plusz a C csoport további öt csapata, míg a zöldben a maradék négy egyesület. A playoffba a piros csoport mindegyik tagja, illetve a sárga hatos legjobb két csapata jut be. Továbbá kisorsolták a Románia-kupa első fordulójának párosításait is, amely szerint a VSK a Medgyesi VSK-t fogadja szeptember 26-án, míg a visszavágóra három nappal később kerül sor.
A C csoport beosztása: Bukaresti Rapid, ACS Târgu Jiu, CN Aurel Vlaicu București, Csíkszeredai VSK, Phoenix Galac, Kolozsvári Universitatea, Agronomia Bukarest, Máramarosszigeti CSM, CSM Focșani, Marosvásárhelyi VSK.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.