2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Vörös forgatókönyv

A Gyergyói-medence települései közül elsőként Gyergyóalfalu kapott vörös besorolást, mivel a fertőzöttségi arány ezer lakosra vetített értéke meghaladta a három ezreléket. Az érvényes járványügyi szabályozások mellett a polgármesteri hivatal ügyfélfogadó irodáját is bezárják, kizárólag telefonon lehet kapcsolatot tartani az önkormányzattal.


Tegnap délelőtt, a Ro-Alert rendszeren érkezett riasztá­sa figyelmeztetett: Gyergyó­alfalu is vörös besorolást kapott: a település oktatási intézményei online módra váltanak, kötelező lesz minden közterületen az orrot és a szájat eltakaró védőmaszk viselése minden öt évét betöltött személynek. Emellett bezárnak a mozik, színháztermek és a játéktermek; a vendéglők, kávézók beltéri részeinek használatát is szüneteltetik, a teraszokon pedig biztosítani kell az asztalok közötti legkevesebb kétméteres távolságot.

A községben jelenleg 20-21 koronavírus-fertőzött van, a hivatalos közlés késése miatt ezt a számot nem lehet pontosan meghatározni. Vannak gócpontok, olyan családok, ahol több személy is megbetegedett – mondta el érdeklődésünkre Gáll Szabolcs polgármester, aki múlt hét elejétől önkéntes karanténban tartózkodik, miután idős családtagjánál egészségügyi problémák adódtak. Habár édesapja esetében nem igazoltak koronavírus-fertőzést, elővigyázatosságból, felelősségtudatból két hétig otthon tartózkodik – adta tudtunkra Gáll Szabolcs.

A gyergyóalfalvi polgármesteri hivatalban fertőtlenítést végeznek, mivel szerdán pozitív lett a ko­ro­navírus­tesztje egy alkalmazottnak. Annak ellenére, hogy másfél hete nem járt be dolgozni, elővigyázatosságból fertőtlenítik a helyiségeket, október 27-től pedig kizárólag telefonon lehet kapcsolatba lépni a hivatal alkalmazottjaival.

A vörös besorolásra érvényes járványügyi intézkedések a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság közlése értelmében 14 napig lesznek érvényben Gyergyóalfalu mellett további 13 településen a megyében. 


Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb