Vonatszerencsétlenség Németországban

44

Egymásba rohant két vonat teg­nap reggel Bajorországban, a balesetben legkevesebb nyol­can meghaltak és csaknem 150-en megsérültek, köztük 60-an súlyosan – jelentették helyi források.

Egymásba rohantak a vasúti kocsik. Lassú mentés Fotó: MTI
Egymásba rohantak a vasúti kocsik. Lassú mentés Fotó: MTI

Két vonat ütközött tegnap reggel Felső-Bajorországban, Bad Aibling közelében – számolt be róla a dpa német hírügynökség. A rendőrség megerősítette, hogy a szerencsétlenségnek legkevesebb nyolc halálos áldozata és 150 sérültje van.
A tartományi belügyminiszter, Joachim Herrmann a Bayerische Rundfunk bajor közszolgálati rádiónak azt mondta: nem lehet kizárni, hogy a roncsok alatt további áldozatok vannak. A BR szerint nagyjából 15-en életveszélyben vannak, a súlyos sérültek száma 45-re tehető, és további mintegy 90 ember könnyebb sérüléseket szenvedett.
A baleset a Holzkirchen–Ro­senheim vasútvonalon történt, Bad Aiblingnál. A Meridian vasúttársaság szerelvényei egyelőre is­meretlen okból ütköztek össze frontálisan az egyvágányos vo­nalon. A BR és helyi hírportálok jelentései szerint az egyik vonat kisiklott, és több kocsija felborult. A mentés lassan halad, mert a Mangfall folyó mellett fekvő baleseti helyszín nehezen megközelíthető.
A vonatokon többnyire mun­kába tartó ingázók utazhattak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt valószínűleg nem voltak közöttük. A felső-bajorországi rendőrség külön telefonvonalat létesített az áldozatok és sérültek hozzátartozóinak.
A Bad Aibling-i a legsúlyo­sabb vonatbaleset Bajorországban 1975. június 8. óta, amikor Warngaunál összeütközött két gyorsvonat. A katasztrófában 41 ember halt meg.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek