Vonatmegálló Betfalván is

43

Még ebben az évben megépül a szentléleki körforgalom, tervezik a taxis-, kézműves és közbeszerzési törvény és a KRESZ módosítását, és reális esély van arra, hogy a Székely­ud­var­hely–Segesvár útvonalon közlekedő ún. „székely gőzös” Bet­falván is megálljon – tájékoztatott a következő félév terveiről múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján Benedek Zakariás udvarhelyszéki parlamenti képviselő.

Benedek Zakariás. Nagy tervek szállításügyben Fotó: Ifj. Haáz Sándor

Rendszeresen tájékoztatja az udvarhelyieket a bukaresti fejleményekről Benedek Zakariás parlamenti képviselő, a képviselőház szállításügyi bizottságának tagja. Múlt csütörtöki beszámolójában több, az RMDSZ és saját maga által szorgalmazott törvénymódosításról is beszélt.
– Az országutak 2018-as költségvetésébe bekerült a szentléleki körforgalom, a tervek április végéig elkészülnek, és valós az esélye, hogy még ebben az évben megépüljön. Arra is van kilátás, hogy rendeződjön a Gyergyóalfaluba és Székelykeresztúrra tervezett körgyűrű is – közölte a jó hírt Benedek Zakariás.
Elmondta továbbá: személyesen tárgyalt a román vasúttársaság személyszállításért felelős igazgatójával, aki ígérte, intézkedik, hogy Bet­falván is megálljon a Se­ges­vár–Szé­kelyudvarhely vonalon közlekedő „székely gőzös”. Fontos továbbá, hogy Romániát visszarajzolják Európa turisztikai térképére, ezért a parajdi, borszéki, kirulyfürdői, maroshévízi és a Madarasi-Har­gitán tervezett beruházások ügyének előmozdítása céljából székelyföldi terepszemlére hívta meg a turisztikai minisztert – erre a látogatásra minden valószínűséggel márciusban kerül sor.
A honatya elmondta: a szövetségnek több törvénymódosító javaslata is van, többek közt a közbeszerzési eljárás procedúráját egyszerűsítenék, de változtatnának az önkéntességet, a taxizást szabályozó, elavult törvényeken és a KRESZ-en is. A parlamenti képviselő szerint utóbbinál fontos lenne bevezetni, hogy magyar nyelven is lehessen vizsgázni, valamint, hogy ne csak a rendőr, hanem az oktató is vizsgáztathasson.
Benedek Zakariás arról is beszélt, hogy az RMDSZ továbbra sem akar elszigetelődni a román parlamentben, ezért folytatja az egyeztetéseket a PSD–ALDE-koalícióval, ugyanakkor a szövetség a centenárium évében sem mond le arról, hogy kiharcolja a romániai magyar kisebbséget megillető jogokat: továbbra is kiáll az anyanyelv és a szimbólumok szabad használata mellett, illetve szorgalmazza, hogy március 15-ét nemzeti ünnepnappá nyilvánítsák.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.