Vizsgázókat faggattunk – Mi a tanulási technikád?

Mondjuk a magunkét

83

Kozomos Emőke
Számomra a tanuláshoz mindig is szükségem volt külső és belső motivációkra egyaránt. Külső motiváció az, ha a párommal vagy éppen egyik szaktársammal tanulunk. Látjuk egymást, ahogyan mindenki a saját tanulnivalójába belemélyed, így egymást akarva-akaratlanul biztatjuk. Segítünk is, ha az adott helyzet ezt lehetővé teszi. Mégis a legfontosabb az, hogy eldöntsem, a tanulásból nekem származik hasznom. Nehéz nekifogni például egy dolgozatnak, de utána olyan, mintha izgalmas regényt olvasnék vagy többrészes filmet néznék. Nehéz abbahagyni, mert nagyon érdekelnek az egymáshoz kötődő témák. A rendszeres sportolás, a helyes táplálkozás és elegendő pihenés is több erőt ad nekem a tanulmányaim elvégzéséhez.

Bodó Boglárka
Amikor nekilátok tanulni, a fő szempont az, hogy egyedül legyek az adott helyen, mert legtöbbször hangosan felolvasva tanulom meg a kért tananyagot. Emellett van úgy, hogy vizuálisan is megjegyzem azt, ami felkelti az érdeklődésemet. Néha az anyag többszöri leírása, elmagyarázása vagy akár visszamondása is segít. Fontos számomra az is, hogy az adott helyen kellő világosság és csend legyen, viszont az utóbbi nem igazán szokott megvalósulni a bentlakásban. Valamint nagyon gyakran készítek jegyzeteket is.

 

Toth Edina
Én a vizsgáimra általában az utolsó napokban szoktam készülni, természetesen, ez függ a vizsgától is. Rendszeresen szoktam készülni azokból a tárgyakból, amelyek érdekesnek és fontosnak tűntek számomra a félév folyamán, és vizsga előtt csak átnézem az anyagot. A nehezebb tárgyakat, amelyek nem keltették fel az érdeklődésemet, rendszerint hosszabb időn keresztül tanulom, hogy sikeres legyen a vizsga. Volt úgy is, hogy nem készültem sokat, utolsó percben összecsaptam a tanulást, és úgy mentem vizsgázni.

 

 

Wenzl Wivien Andrea
Az egyetemi vizsgákra való felkészülésemet több tényező is befolyásolja. A legfontosabb ezek közül a hely, vagyis otthon vagy a bentlakásban tanulok a tesztekre. Ha otthon vagyok, akkor hangosan szeretek tanulni, miközben váltogatom a szobákat és magyarázom magamnak a leckéket. Ha a bentlakásban kell készülnöm a vizsgákra, akkor magamban olvasom a tanulnivalókat. Megpróbálok a félév során minél többet megjegyezni a kért tananyagból annak érdekében, hogy könnyebb legyen a szesszióban a felzárkózás, viszont ez nem mindig valósul meg. Kitartást minden hallgatónak!

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek