Vizsgáznak a nyolcadikosok

61

Tegnap román nyelv és irodalomból, ma magyar nyelv és irodalomból vizsgáznak a nyolcadikosok. Az írásbeli első napján minden a biztonsági előírásoknak megfelelően történt, senkit nem zártak ki a vizsgáról – tudtuk meg a tanfelügyelőségtől.

Vizsga után. Ellenőrzik a tételek megoldását Fotó: László Róbert
Vizsga után. Ellenőrzik a tételek megoldását Fotó: László Róbert

A román írásbeli vizsgával kezdődött tegnap reggel a nyolcadikosok ab­szol­válóvizsgája, a megyében össze­sen 2725-en ültek a padokba, hogy megmérettessenek, a tanfelügyelőség szerint a kisérettségire beiratkozó tanulók közül 49-en nem jelentek meg az iskolákban. Puskázás vagy csalás miatt viszont senkit nem zártak ki a vizsgáról Hargita megyében.
A román tételsor Nagy Zsuzsanna román szakos tanár szerint igazodott a szimuláláson kapott feladatokhoz, összességében pedig minden tétel a tananyagból elsajátított tudásra alapozott, ezért nem mondható nehéznek az idei vizsga.
– Ami apró változást jelentett az idei vizsgán, hogy a gyermekek hosszabb fogalmazást kellett írjanak, mint az előző években. A szöveg megírásakor 150–250 szót kellett felhasználjanak, ez a magyar anyanyelvű diákoknak némi nehézséget jelenthetett – tette hozzá a tanár.
A tételsorban verselemzés, egy nem irodalmi szöveg értelmezése, nyelvtani és szövegértési feladatok, illetve egy fogalmazás szerepelt.
A nyolcadikosok ma magyar nyelv és irodalomból, szerdán pedig matematikából vizsgáznak. Az első eredményeket július 1-jén függesztik ki, az óvások utáni végleges jegyeket pedig július 5-én.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.