Vizsgázik a Hargita Offroad

Terepautósoké a főszerep Hargitafürdőn

100

Három kategóriában állnak rajthoz ma és holnap a terepautósok Hargitafürdőn. A Román Autósport Szövetség égisze alatt zajló versenyt a Csíki Offroad Club SE szervezi, és amennyiben jól vizsgáznak a csíkiak, jövőben akár országos bajnoki futamot is tarthatnak a Hargita-hegységben. Két nap alatt két különböző verseny lesz.


Nem először tartanak a Hargita-hegységben terepautós versenyt, ám a tavaly ősszel bejegyzett Csíki Offroad Club SE számára ez az első viadal. Ugyan a sportegyesület vezetői az elmúlt években is tartottak viadalokat, többek között tavaly Piricskén, majd Csíkszeredában is triált, mind sportegyesület a hétvégi lesz az első megmérettetés, szervezőként. Ráadásul a mai és holnapi verseny egyfajta főpróba is a Csíki Offroad Clubnak, hiszen amennyiben a hazai szakszövetség tereprali bizottságának megfigyelője is mindent rendben talál, jövőre akár országos bajnoki futamot is szervezhet a csíkszeredai sportegyesület. A hétvégi versenyek egyébként a Román Autósport Szövetség égisze alatt zajlanak.
Tegnap Hargitafürdőn lezajlott a technikai gépátvétel, így ma a Hargita Trophy terepversenyre kerül sor. Három kategóriában lehetett nevezni a terepjárókat, a Standard A kategóriában a kétezer alatti, a Standard B-ben a kétezer köbcenti fölötti hengerűrtartalmú erőforrással rendelkező autók kerültek, míg az Opextrem kategóriában az épített autók kerültek. Előbbi két kategóriában csak ajánlott, az extrémben viszont kötelező az autók bukókerete.
A verseny a Hargita-hegység keleti oldalán, a Csíkcsicsói Közbirtokosság területén zajlik majd, a viadal központja Hargitafürdőn a Balu parkban lesz. A hatvan kilométeres útvonalon 10.30-kor lesz a rajt. Szombaton 10.30-tól a Hargita Trophy Trial verseny kezdőzik, és amikor ez véget ér, a terepralisok újra nekivágnak a Hargita-hegységnek a viadal második szakaszának. A díjkiosztókat szombaton este 8 órától tartják.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek