Vízbe szállnak a magyarok és a románok

29

Kezdődik a vízilabda olimpiai kvalifikációs torna Triesztben, ahol 12 férfiválogatott küzd a riói olimpiai kvótáért. A magyaroknak nagyobb, a románoknak kevesebb az esélyük a kvalifikációra.

Trieszt ad otthont a férfi vízilabda olimpiai kvalifikációs tornának, ahol végleg eldől a nyári – riói – olimpia mezőnye. Többek közt érdekelt lesz a magyar, illetve a román válogatott is.
Benedek Tibor magyar szövetségi kapitány megnevezte azt a 13 vízilabdázót, aki a riói olimpiáért harcol majd a trieszti selejtezőtornán április 3. és 10. között.
„A kapásoldalon talán most voltam a legnehezebb helyzetben. Varga Dénest leszámítva Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián és Bátori Bence csaknem azonos teljesítményt nyújtott a közös edzéseken, míg Bátori Bence a klubjában talán még jobban játszott – idézi a waterpolo.hu Benedek Tibort. – Ugyanakkor engem leginkább a válogatottban nyújtottak érdekelnek, ennek megfelelően hoztam most meg ezt a döntés. Mindhárman ott voltak az Európa-bajnokságon, Zalánki Gergő nem. Őt szeretném megnézni, mire képes ebben a fokozott téthelyzetben, kíváncsi vagyok arra, mennyit tud fejlődni a sorozatterhelés alatt, ezért utazik ő is a csapattal.”
A trieszti tornán 12 csapat veszt részt, közülük négy juthat ki a riói olimpiára. A két hatos csoportból négy-négy csapat jut be a negyeddöntőbe, ahonnan egyenes kieséses formában zajlik tovább a küzdelem.
A csoportok: A csoport: Oroszország, Szlovákia, Franciaország, Magyarország, Románia, Kanada; B csoport: Olaszország, Dél-Afrika, Spanyolország, Hollandia, Németország, Kazahsztán.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek