szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Vissztekintő – október 2.

1969. október 2., csütörtök

A népi hagyományok világhírű ápolói. Az újrázásoktól körülbelül másfélszeresére megnyúlt előadás egészében a fő hangsúly az énekes és hangszeres szólisták bemutatkozására esett, s ez nagyrészt érthető is, hiszen a tánckar ördögi ritmusú szvitjeit csak fantasztikus fizikai adottságokkal lehetett végigropni, még abban az adagolásban is, amit végigélhettünk. (…) A világhírű együttes csíkszeredai bemutatkozása méltó volt a kivított tekintélyhez, s az igényes népművészeti seregszemlékhez szokott közönségünk számára is rengeteg újat és nagy élményt tudott nyújtani.

Az együttes zenekara, 1969

1999. október 2., szombat

Óvodapedagógusok tanácskozása Csíkszeredában. (…) úgy érezték, hogy hasznos lenne, ha a három megye közös mederbe terelné mindazokat a tennivalókat, amelyek ezen a téren a legfontosabbak. Nem arról van szó, hogy uniformizálni kellene az óvónők munkáját, hiszen mindannyian a sokféleség, a sokszínűség mellett foglalnak állást. De a munka összehangolása, egymás tapasztalatainak felhasználása mindannyiuk hasznára válik.

Közegészségügyi főfelügyelők országos konferenciája. Negyvenkét megye közegészségügyi főfelügyelője kezdte meg kétnapos tanácskozását tegnap a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban. Az Egészségügyi Minisztérium által szervezett konferencia egyik célja, hogy egységes gyakorlatokat dolgozzanak ki a jogszabályok alkalmazására. (…) A csíksomlyói kétnapos rendezvény során tervezik, hogy kineveznek egy körülbelül tízfős testületet, amely a megyei felügyelőségekkel kapcsolatot tartva, megpróbál megoldásokat találni a felmerülő problémákra.

2004. október 2., szombat

Állami támogatás egyházaknak. Az 1535/2004-es kormányhatározattal a költségvetési tartalékalapból az erdélyi történelmi egyházaknak egyes templomok rehabilitálására, konszolidálására 10,8 milliárd lejt utaltak ki. A támogatás 47 Hargita, Kovászna, Maros, Szilág és Fehér megyei templomot érint. A szóban forgó összegből megyénkbeli egyházak 4,05 milliárd lejben részesülnek, szám szerint 25 létesítmény.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb