péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszavágott a Brassó

Három nap alatt másodjára is összemérte erejét a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona, ám ezúttal „csak” a román bajnokságban. A Cenk alattiak visszavágtak a Sportklubnak. A Gyer­gyói HK Debrecenben is alulmaradt.

Kapu előtt nem volt elég éles a Sportklub Fotók: László F. Csaba

Nem indult jól a hét eleje a székelyföldi csapatoknak az Erste Ligában, vagy épp a román bajnokságban. A Gyergyói HK Debrecenben, míg a Csíkszeredai Sportklub hazai környezetben kapitulált.

Hiányoztak a befejezések
Ezúttal nem követte el a GYHK az első két meccs hibáit, és már a mérkőzés legelejétől fegyelmezetten, szervezetten dolgoztak a védekező harmadban. Támadásban azonban nem hozták azt, ami elvárható lenne. A debreceniek viszont értékesíteni tudták egy lehetőségüket, Vokla talált be Cooke ketrecébe. A túloldalon pedig Hetényi ismét bizonyította: ő ma az Erste Liga legjobb hálóőre, vele szemben valahogyan megremegnek a kezek. Aztán jött egy kettős emberelőny és a menetrendszerű Lescovs-lövés. Egyenlített a GYHK a 19. percben.
A második felvonásban igyekezett diktálni a tempót a GYHK, de a befejezésekkel baj volt, és jött a hazai találat. A gyergyói gólképtelenségen Zagidullin változtatott egyéni villanásával: a kapu mögül lőtt „lacrosse” gólt. A harmadik harmad közepén ismét egál volt az állás, ám csak egyetlen percig, hiszen megint betaláltak a házigazdák, és újabb egygólos előnyüket meg is tudták őrizni.

A kihagyott helyzetek…
A vasárnapi dupla fontosságú mérkőzést követően tegnap este „csak” román bajnoki volt terítéken a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona között. A felek ezúttal nem hozták azt az intenzív játékot, amelyet vasárnap mutattak, de még így is a hazaiak voltak jóval aktívabbak az első felvonásban. Már a 4. percben Sándor kihagyott egy üres kapus helyzetet, hogy azt kövesse Shalla ziccere, amelyet már Polc akadályozott meg. A kilencedik percben egy gyors Căsăneanu–Rokaly Sz. kettő egy elleni meglépés után Rokaly ütőjében maradt a gól. A Sportklub volt aktívabb, de egy kiállítás megtörte a lendületet, hogy végül Adorjánnak is be kelljen mutasson egy bravúrt Stephensson lövésénél.
A második felvonásban előbb Brophey ziccerénél mentett nagyot Polc, majd több kisebb-nagyobb lehetőséget is hatástalanított. A 27. percben végül megszületett a várva várt találat és McLean felavatta Polcot. Innentől kezdve a kakaskodásoké volt a főszerep és a játéktördelésé. Ez pedig a Brassó malmára hajtotta a vizet. A hazaiak elveszítették koncentrációjukat és ezt a vendégek a harmad végén két góllal büntették.
A zárófelvonás első 10 percében felváltva voltak a csapatok előnyben, de eredménytelenül. A hajrát igyekezett megnyomni a Sportklub, ám a Cenk alattiak remekül védték a kapujuk előterét, így nem sikerült nagy gólhelyzetet kialakítani és amikor igen, akkor Polc kivédte.
A Corona végül behúzta a három pontot és visszavágott a Sportklubnak a vasárnapi vereségért.

Erste Liga

Hétfő: Debreceni DEAC – Gyergyói HK 3–2 (1–1, 1–0, 1–1) /Vokla (14.), Daloga (32.), Kulesov (50.), illetve Lescovs (19.), Zagidulin (49.)/; Újpest – Ferencváros-Telekom 5–6 (0–2, 3–1, 2–2, 0–1) – h. u. /Nemes (28.), Sikorcin (29.), Brown (37.), Kovács (41.), Henderson (50.), illetve Nagy G. (6., 62.), Pavuk (6.), Hajós (35.), Kulmala (44.), Tóth A. (60.)/.
A mai műsor: Hokiklub Budapest – Fehérvári Titánok (19), Schiller-Vasas HC – Ferencváros-Telekom (19.40).
Román bajnokság

Kedd: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 1–2 (0–0, 1–2, 0–0) /McLean (29.), illetve Péter B. (39.), Plante (40.)/.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb