Visszatérhet hivatalába Sepsiszentgyörgy polgármestere

66

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) döntése értelmében visszatérhet hivatalába Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy – tisztségéből korábban felfüggesztett – polgármestere. A fejleményről maga Antal Árpád számolt be a sepsiszentgyörgyi városházán tartott tegnapi sajtótájékoztatón.

antal_arpad

Antal Árpád tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, a déli órákban érkezett a bukaresti ügyészségről a hivatalos tájékoztatás arról, hogy jóváhagyták a kérését, és feloldották a hivatal betöltésére vonatkozó tiltást.
Antal Árpád köszönetet mondott azoknak, akik nélküle is működtették a hivatalt az elmúlt két hónapban. „Köszönöm a szent­györ­gyieknek. Ez olyan város, ahol bármi van, az élet tovább tud menni. Senki nem pótolhatatlan” – jelentette ki Antal Árpád. Hozzátette, az ügyészségi döntés lehetővé teszi, hogy egy újabb mandátumért szálljon versenybe a június 5-i önkormányzati választásokon.
Megjegyezte: megható volt látni, hogy több mint tízezren írták alá a jelöltségét támogató íveket. Ez a szám több mint hússzorosa annak, ami a jelöltséghez szükséges lett volna.
Antal Árpád megemlítette, a két hónap alatt, míg nem tölthette be a hivatalát, Sepsiszentgyörgy román nemzetiségű polgárainak és román önkormányzati képviselőinek a szolidaritását is érezte. „Az az egység, amit mindig fontosnak tartottunk, ennek az ügynek a kapcsán egy kicsit megerősödött” – jelentette ki a polgármester.
Sepsiszentgyörgy polgármestere ellen február közepén indított eljárást a korrupcióellenes ügyészség, amely azzal vádolja, hogy az eredeti rendeltetéstől eltérő célra használt fel az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD) felvett hitelt, amelyet közpénzből kell visszafizetni.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek