Visszatekitő (november 26.)

70

1968. november 26., kedd

Tisztesség lejekben és grammokban. Az előbbiekben a pillanatnyi áruhiány kalandoraiból szóltunk. Sajnos, vannak tisztességes munkánknak más vámszedői is megyénk kereskedelmi egységeiben. Ezek közé tartoznak az ital- vagy ételadagot lekerekítők, harácsolók és más apró tolvajok, akik „kicsiből lesz a sok” alapon rendszeresen megrövidítenek.

Távirat a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának. A Kommunisták Magyarországi Pártja megalakulásának 50. évfordulója alkalmából a Román Kommunista Párt Központi Bizottsága, a román kommunisták és az egész román nép nevében a legszívélyesebb jókívánságainkat és meleg elvtársi üdvözletünket küldjük Önöknek, az összes párttagnak és a magyar testvérnépnek.

A Zond-6 űrállomás kíváló minőségű Hold-felvételeket készített. Georgij Petrov akadémikus és Borisz Rogyinoj professzor írja a Pravdában, hogy a Zond-6 kozmikus űrállomással sikerült lefényképezni a Hold látható és láthatatlan oldalának jelentős kiterjedésű övezetét.

1978. november 26., vasárnap

Az energiatakarékosság az egész munkaközösség programja. A vlahicai Vasipari Vállalat a termelés természetéből adódóan, jelentős mennyiségű villamos energiát és tüzelőanyagot fogyaszt. Érthető, ha a vállalat munkaközössége nagy gondot fordít az energiahordozó anyagokkal való helyes gazdálkodásra, hogy ezt a tevékenységüket állandóan nyomon követik az ellenőrző szervek.

A tudás, a tudomány közkincs. Az 1977–78-as tanévben összesen 5 400 000 tanuló, egyetemi hallgató taníttatásával számoltunk. Ez a haza összlakosságának közel egynegyede. Ebből az egyetemi hallgatók száma 182 337, akik az ország 44 felsőfokú tanintézetében végzik tanulmányaikat.

A kőolajtermékeket forgalmazó vállalat részéről. A pitești-i Petrokémiai Kombinátban ez év október 31-én történt baleset következtében, amelyről a sajtó annak idején beszámolt, ideiglenesen csökkent a cseppfolyósított gáz (aragáz) termelése. Következésképpen az aragázpalackokkal való ellátás a téli időszakban korlátozott mennyiségben fog történni.

1988. november 26., szombat

Megyeszerte megkezdődött a mezőgazdasági tömegoktatás. Az elmúlt héten a megye két municípiumában tartották meg mezőgazdasági tömegoktatás körvezetőinek felkészítőjét, november 24-én pedig sor került a tanfolyamok megnyitójára.

Tisztelgő emlékülés a megyeszékhelyen. Tegnap a Miercurea Ciuc-i ideológiai és politikai nevelő tevékenység megyei kabinetjében az egységes román nemzeti állam megalakulásának hetvenedik évfordulója tiszteletére ünnepi emlékülést tartottak, amelyre a megyei tanfelügyelőség, az állami levéltár és a történelmi tudományok megyei fiókjának a szervezésében került sor.

Újszerű energiaforrások: megyei helyzetkép. Mintegy három éve, hogy a megyei néptanács illetékes osztálya alapos helyszíni szemle, energetikai potenciál-felmérés után tervet dolgozott ki a törpe vízierőművek telepítésére, méghozzá két irányban: egy részük bedolgozna az országos energetikai hálózatba, mások pedig közvetlen helyi szükségleteket elégítenek ki.

Összeállította: Sarány István

dav
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek