Visszatekintők (november 20.)

45

1968. november 20., szerda

Azon tűnődöm – nem is tudom, mióta –, mit szólnának alkalmi asztaltársaim, közlékeny, idegen útitársaim, ha egyszer, beszéd közben azt mondanám valamelyiknek (…) – Kedves… lesz szíves még egyszer a nevét, igen köszönöm, tehát kedves B. I., nem gondolja, hogy az én szememben egy millimétert sem nőtt jó állású ismerősei felsorolásával? Beszéljünk inkább a holdfogyatkozásról, vagy ha ezt a témát nem szereti, hát meséljen valamit a családjáról, munkahelyéről, az esztergapadról, vagy szoba-konyhás lakásáról, rokonairól. Különben meglehet, hogy az az orvos vagy a kanadai második unokatestvér csak látásból, esetleg megfakult fényképről tud – ha egyáltalán tud – magáról.

Lóvé van? – Meddig? – Vásárhelyig! – Udvarhelyig elviszem! – Lóvé van? – Kerül! (…) – Csak ezért érdeklődtem „a dollár” iránt, mert nem szeretem, ha az én bőrömön akarnak spórolni. A minap is valami egyetemista felkérezkedett, gondoltam, meglesz a mai féldecire való. Hát, a szégyentelen, amikor leszállt, a köszönömmel hagyott…

1978. november 20-án nem jelent meg lapszám
1988. november 20., vasárnap

Menet közben. A meteorológiai előrejelzés szerint mától ismét lehűlésre, havas időre számíthatunk. S az ezzel járó közlekedési gondokra. Mert tény, hogy az utóbbi hetekben nemegyszer okoztak ilyen jellegű gondokat az útviszonyok. És – sajnos – tény, hogy egyes országúti szakaszon… a csúszásgátló anyagok szórása kívánnivalót hagyott maga után, mind az operativitás, mind pedig a minőség, a hatékonyság tekintetében.

Több tudással nagyobb terméshozamért. Elérkezett a téli mezőgazdasági tömegoktatás ideje, immár mindenhol túl vannak a szervezés szakaszán, az előadók elkészítették lecketerveiket, elgondolták, átgondolták a tárgyalandó témákat, s maguk az előadók is felkészítőn vettek részt.

6. Premfoto. Oradeán kétévente megszervezik az ország egyik legérdekesebb fotókiállítását. Érdekes azért… mert ide csak kiállításon még részt nem vevő képeket lehet beküldeni, a biennálé tehát nemcsak a kezdő fotósoknak kínál tág teret, hanem a más ismerteket is arra készteti, hogy új képekkel jelentkezzenek.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

A Székelykeresztúri Egyesülés–Codleai Colorom találkozó egyik mozzanata, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek