Visszatekintő

113

1968. május 23., csütörtök

A kaszálók gondozása és termőképességük fokozása is földvédelem! Kaszálóinknak 50-60 százaléka, sőt még több is, hegyi, havasi, erdei kaszáló. Ezeknek igen nagy százaléka évtizedek, sőt évszázadok óta adja úgy-ahogy a termést, anélkül, hogy tápanyag-visszapótlást kapott volna.

Mi érkezett, mi kapható? Mostanig egyáltalán nem árusított zanana, katriner és eleonora anyagokból készült hosszú női pongyolák kaphatók 200-268 lejes áron. Rövid és hosszú, különböző színű és anyagú férfi házikabát is érkezett.

Röviden
Kedd este ismét találkozott a Floreasca sportcsarnokban Kuba és Románia válogatott férfi kosárlabdacsapata. A mérkőzést a román csapat 69:59 (37:28) arányban nyerte.
Princess Anne-ban (USA) a marylandi állami kollégium csaknem 450, többségében néger diákja vett részt a faji megkülönböztetés elleni tiltakozó menetben.

1978. május 23.,kedd

Javadalmazási rendszerünk tökéletesítéséért. Pártunknak az utóbbi években meghonosodott gyakorlatához híven a napokban a központi sajtóban közzétették nyilvános megvitatás végett a munka mennyisége és minősége szerinti javadalmazásról szóló törvény javítására vonatkozó tervezetet.

Expo-zoo 78. Idén ismét találkozót adtak egymásnak Székely­keresztúron megyénk legjobb állattenyésztői, bemutatni, mire képes az emberi akarat, a szaktudás, s megmutatni azt is, mennyit fejlődött 120 esztendő óta a vidék állattenyésztése. Ennyi idő telt el ugyanis azóta, amikor ebben a Küküllő-parti városban először rendeztek „állatmutatási versenyt”.

Villanások. Régi gondtól szabadultak meg a helybéliek, amikor az elmúlt napokban mentőautót kapott a kászonaltízi orvosi rendelő. Orvosokban és betegekben egyaránt biztonságérzetet ébreszt a jármű.
1988. május 23-án, hétfőn nem jelent meg lapszám.

Szerkeszti: Benedek Enikő

Gyors ütemben készül a Maroshévízt és Gyergyót összekötő műút. 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.