szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (szeptember 9.)

1969. szeptember 9., kedd

A Gyergyói-medence korszerűsítésre váró országútjainak rossz állapota ellenére, az idei nyár turistaforgalma jelentősen nagyobb volt, mint a tavalyi. Ezt bizonyítja az is, hogy a gyergyószentmiklósi benzinkútnál 250 000 lejre adtak el üzemanyagot ez év augusztusában, 60 000 lejjel többet, mint múlt év hasonló időszakában.

Hír. A tervezettnél mintegy négyszer több üdülő töltötte pihenő szabadságát ebben az évben a tusnádfürdői villákban, ahol év elejétől több mint 24 ezer nyaralót láttak vendégül. Év végéig még körülbelül 10 ezer emberre számítanak. A kempingtábort, valamint a menedékházakat augusztus végéig 8–10 ezer turista kereste fel.

1989. szeptember 9., szombat

Időben és kiváló minőségben… A gheorgheni-i Fafeldolgozó Vállalat termelésének immár 47 százaléka megy exportra. Jelentős ez az arány, különösképpen, ha számításba vesszük, hogy a vállalat exporttermelése a tavalyhoz viszonyítva 70 százalékkal nőtt. Számunkra igen lényeges ennek a két adatnak az összehasonlítása, ugyanis néhány évvel ezelőtt a gheorgheni-i bútorgyártók gyakorlatilag zéróról indultak.

1999. szeptember 9., csütörtök

Ablak az országra. Erdélyi falvak templomaiból ellopott, felbecsülhetetlen értékű táblaképeket adott át a magyar rendőrség bűnügyi főigazgatója romániai kollégáinak szerdán a Magyar Nemzeti Galériában, ahol az értékes műtárgyak állagmegóvásáról gondoskodtak.

2004. szeptember 9., csütörtök

Siralmas tankönyvhelyzet a magyar iskolákban. Régi, elhasznált könyvekből kell tanulniuk a gyerekeknek idén is, hiszen a megrendelt könyveknek mindössze tíz százalékát kapta meg a Hargita Megyei Tanfelügyelőség tankönyvraktára… több könyvre nem is számíthatnak. Az első, második, illetve kilencedik és tizedik osztályosok, valamint a szakiskolások már az új program szerint összeállított tankönyveket kellene kapják, ám a tanévet hiányos tankönyvcsomaggal kezdik.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Visszakapja régi nevét jó néhány vonatállomás… Fotó: Csíki Zsolt, 2004

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb