Visszatekintő (szeptember 6.)

43

1969. szeptember 6., szombat

Hangverseny Csíkszeredában. Régen óhajtott élményben volt része Csíkszereda zenekedvelő közönségének. Szeptember 3-án városunkban vendégszerepelt Ruha István érdemes hegedűművész és Vörös György (oboa) közreműködésével a marosvásárhelyi kamarazenekar. Műsorában Bach, Corelli, Marcello és Mozart műveit szólaltatták meg.

1989. szeptember 6., szerda

Előtérben a szakmai képzés fellendítése. A sokoldalúan fejlett szocialista társadalom megteremtésének jelenlegi fejlődési folyamatában egyre nagyobb feladatok hárulnak a szakszervezetekre a dolgozók szakmai képzettségének állandó tökéletesítése terén. Hogyan valósul meg ez a pártdokumentumokban megfogalmazott igény a megye e jelentős ipargazdasági egységében? – Vállalatunkban a minőségi munkára kivételes hangsúlyt helyezünk, hisz termékeink egy részét exportra szállítjuk. Ez megköveteli, hogy fokozottabb figyelmet fordítsunk a dolgozók szakmai képzésére…

1999. szeptember 6., hétfő

Ismerkedés a romániai ukránokkal. A szombat esti közönségtalálkozó a Kriterion Alapítvány hosszú távú programjának része (melynek keretében a tavaly a tatár kisebbség képviselőivel találkozhatott a csíkszeredai közönség)… A közel kétórás beszélgetés során betekintést nyerhetünk a romániai ukrán kisebbség mindennapjaiba; tudomást szerezhettünk a Máramaros vidéki, bánsági, dobrudzsai és dél-bukovinai ukránok kulturális, oktatási, egyházi és érdekképviseleti gondjairól, az azonosságtudatuk megszilárdításáért végzett munkájukról.

2004. szeptember 6., hétfő

Szenes Napok Farkaslakán. A szénégetés hagyományos mesterség Farkaslakán, ma is sok csalás számára ez biztosítja a megélhetést… az erre a tevékenységre alapuló vállalkozások révén messze földön ismertté vált a település neve. Ezért szervezték meg szombaton, immár ötödik alkalommal a Szenes Napokat. Az esemény egybeesik a falu nagy szülöttje, Tamási Áron emlékére szervezett megemlékező ünnepséggel.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Még ezen a héten megtekinthető a kerámiakiállítás Fotó: Nagy P. Zoltán, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek