Visszatekintő (szeptember 5.)

55

1968. szeptember 5., csütörtök

Újdonságok Borszéken. Megyénk gyönyörű fekvésű üdülőhelyén naponta körülbelül négyezer vendég ellátásáról gondoskodnak a vendéglátók. (…) Most az a kedves figyelmesség sorakozik, hogy a kora reggel érkező üdülőket forró teával és keksszel fogadják.

Tarka szerencse. A különböző renoválási munkálatokba úgy belegabalyodtunk, hogy maholnap már azt sem tudjuk, mi az, ami készül, és mi az, ami újjáépül. Nem a formák, hanem a színek miatt. Kiabáló példa erre a székelyudvarhelyi Loto Prono üzlet, amelyet újrafestettek. Rikító színek valóságos orgiája pompázik itt. (…) Nem tudom, hogy egy párját kereső papagájkakas nem fogja-e összetéveszteni ezt a tarka üzletet saját tulajdon hitvesével, amelyhez még abban is hasonlít, hogy állandóan beszél egy alig használt táskarádió jóvoltából.

Így készül mindennapi kenyerünk, 1968

1978. szeptember 5., kedd

Bevételi terv és a tanszerek. A tanszerek gazdag választéka fogadja ezekben a napokban a vásárlókat a könyvesboltokban. (…) Sajnos többfelé tapasztaljuk, hogy a két füzet közül mindig a drágábbat ajánlják, ilyenkor előkerülnek a fiók aljáról az óriás törlőgumik, a vonalzókollekciók, minden, ami felduzzasztja az árukészletet. Gyanútlan szülők zsebe bánja a túlzásba vitt igyekezetet, amely egyenlőségjelet húz a tanévnyitásra való készülődés és a végkiárusítás között.

Vasárnapi gondolat. Egy edző fel tud emelni egy csapatot, de ugyanakkor tönkre is tehet. Egy edző központi személy, pedagógus is, szakember is, ha kell, de a szülő szerepét is betölti. Jó barát, de nem haver, megértő, de nem elnéző, szigorú és igazságos, nem kivételez…

1988. szeptember 5-én, hétfőn nem jelent meg lapszám

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek