szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (szeptember 30.)

1969. szeptember 30., kedd

Idénycikkek a csíkszeredai üzletekben. A napokban érkezett az első nagyobb tétel női és férfinemű. A nők a legújabb divatú őszi kalapok között válogathatnak, többféle modell és színváltozat kapható ezekből az árucikkekből. A ruhaanyagok közül ismét kapható a bordó és zöld színű ruhaszövet. A férfiak divatos szövet- és tergálöltönyök között válogathatnak. A gyermeküzletekbe újból érkeztek iskolai egyenruhák, amelyek praktikusabbak, jobb minőségűek az előbbieknél.

1989. szeptember 30., szombat

A pártmunka új minősége. Igényesen elemezték a legutóbbi választások óta kifejtett tevékenységüket, felelősségteljesen vizsgálták meg ezutáni teendőiket a gheorgheni-i Fakitermelő és Szállító Egység kommunistáinak küldöttei a párszervezet napokban megtartott beszámoló és választási konferenciáján. Elsősorban gazdasági eredményeikkel támasztották alá ezt a megállapítást… de az értékelés, a kölcsönhatások folytán, maradéktalanul érvényes a pártmunkára is, hiszen a pártbizottság, az alapszervezetek mozgósító, irányító munkája döntő tényezőként hatott a munkaközösség előtt álló sokrétű feladatok teljesítésére.

1999. szeptember 30., csütörtök

Túlzott volt az optimizmus. Mint ismeretes, szeptember 16-án megkezdte tevékenységét az Országos Lakásügynökség, ami elé nagy várakozással tekintett a közvélemény. (…) Messzemenő következtetéseket ugyan még korai lenne levonni, de a miniszter elismerte, hogy bizonyos értelemben túlzott volt a kezdeti lelkesedés. Mindenekelőtt azért, mert a lakásigénylők igen jelentős hányadának szűkösek az anyagi lehetőségei. A miniszter elismerte, hogy jelentős anyagi erőfeszítést követel a 20%-os előleg előteremtése, akárcsak a havi részletek fizetése.

2004. szeptember 30., csütörtök

Tanulni egy életen át. Ünnepélyes tanévnyitót tartottak a Hargita Megyei Művészeti Népiskolában, amely Hargita Megye Tanácsának egyedüli művészeti oktatási intézménye. Péter Csaba örvendetesnek tartja, hogy nagy az érdeklődés az intézmény nyújtotta képzések iránt. (…) 650 tanuló kezdi az idén a tanévet, számuk hozzávetőlegesen egyformán oszlik meg a csíki, gyergyói és udvarhelyi körzetben.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Gyimesi táj, 2004

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb