Visszatekintő (szeptember 3.)

50

1969. szeptember 3., szerda

Hír. Gyors ütemben haladnak a székelyudvarhelyi Autószállítási Vállalat bővítési és korszerűsítési munkálatai. A teljes egészében belső dokumentációra, építőanyag- és erőforrásokra támaszkodó építkezések befejezése után megyénk legkorszerűbb gépkocsiparkja lesz a székelyudvarhelyi. Megyénk valamennyi kisebb és nagyobb építőtelepének példaként szolgálhat az említett vállalatnál tapasztalható építőanyag-gazdálkodás. Bizonyos, hogy jóval határidő előtt végeznek a munkálatokkal, s többek között megoldódik az átmenő gépkocsivezetők kényelmes pihenésének kérdése is.

1989. szeptember 3., vasárnap

Előkészítették-e az iskolákat az új tanévkezdéshez? Néhány alcsíki községbe látogattunk el az elmúlt napokban, megnézni, milyen stádiumba jutottak a felújítási munkálatokkal az iskolákban, óvodákban. A Sînmartinhoz tartozó iskolák, óvodák egyetlen kivétellel kimeszelve, kitakarítva, a belső díszítéssel is készenlétben. (…) Ami a téli tűzifalállományt illeti: nem sikerült beszerezni a szükséges mennyiséget, a napokban kapták meg a jóváhagyást 100 méter fára, aminek a szállítását már meg is kezdték.

1999. szeptember 3., péntek

Nincs ára a burgonyának. A termés, ha nem is a tavalyi átlag, szépnek mondható, helyenként a harmincezer kilogrammot is eléri, viszont az eladás akadozik, a megbízottak soknak találják a 2500 lejt, amit az étburgonyáért ajánlanak. Pedig ebben benne van az ÁFA, a zsák ára, s jóllehet az istállókban sorakozó készletek piacosak, üresen távozik a teherautó. Sajnos, az utóbbi években visszább esett a burgonya ára, s mivel számos egységet szorítanak a hitelek, a kereskedők kihasználják a konjunktúrát, s azt, hogy az érdekszövetség nem lép fel.

2004. szeptember 3., péntek

Új munkahelyek és elbocsátások. Az év első hét hónapjában 6193 személyt alkalmaztak Hargita megyében… Az elbocsátások nyomán viszont 4281 ember vesztette el munkahelyét az említett időszakban. Az idén alkalmazottak közül 3755 személy az állami költségvetésből a munkanélküliség felszámolására nyújtott hozzájárulás révén kapott új munkahelyet.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Akár a mezőről is vihetnék a felvásárlók… Fotó: Nagy P. Zoltán, 1999
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek