Visszatekintő (szeptember 28.)

47

1968. szeptember 28., szombat

Hír. Népszerűek a felcsíki szőnyegek. A csíkdánfalvi feketekerámia széles körű elterjedése után lehetővé válik az idevaló szőnyegek megismerése is. Ezt a célt szolgálja a csíkszeredai Olt kisipari szövetkezetnek csíkdánfalvi részlegén beindult szőnyegszövő egysége.

A Gyergyói-medencében… problematikusabb a krumpli helyzete. Az esőzések itt voltak a legkiadósabbak, a Maros kiáradt, áll a víz a földeken. A burgonya betakarítása egy helyben topog.

375 éves a Székelyudvarhelyi Schola (VII.) Meg kell tanítani az új generációt arra, hogy bánni tudjon szabadságával, értékelni tudja mindazt, amit népünk legjobbjai vívtak ki számunkra, beléjük oltani az iskola legszebb, leghaladóbb hagyományainak a tiszteletét.

1978. szeptember 28., csütörtök

Gyermekszáj. – Édesapám, igaz, hogy neked tehetséged van a közlekedésrendészethez?
– Honnan szeded ezt?
– A munkatársaid szerint, akármit mondanak neked, te fütyülsz rá.

Hír. Gyergyószentmiklóson mintegy 2000 tanuló dolgozik a helybeli mtsz határában: befejezéshez közeledik a 280 hektáros krumpliföld termésének begyűjtése.

A tagság munkájára alapozva. A termelőszövetkezeti tagnak nemcsak jogai, hanem kötelezettségei is vannak. Valamennyi mtsz-tagnak meg kell értenie, hogy valamit csak valamiért lehet kapni. Javadalmazást munkáért, a feladatok példás teljesítéséért.

Csak az tud, aki tanul. Nem lehet azt mondani, hogy nincsenek rendszeresen olvasó, szakmai tudásukat fejlesztő mérnökök, állatorvosok, csak az a kár, hogy kevesen vannak.

1988. szeptember 28., szerda

Ütemnövelő lehetőség… A megye nyugati övezetében, ahol már megkezdődött a kukorica betakarítása is, igyekeznek mielőbb végezni a burgonya ásásával, hogy minél nagyobb terület szabaduljon fel az őszi vetéshez.

Az iskola megtisztelő feladata… „Fejlesszük erőteljesen a hazafias nevelést, a forradalmi vívmányokkal kapcsolatos büszkeséget, növeljük a felelősséget és az elhatározást, mindenben előmozdítandó a haza szüntelen fejlődését, függetlenségének és szuverenitásának erősödését.”

Szerkeszti: Szőke Zsuzsa

Fokozottabb ütemet az őszi munkálatokban. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek