Visszatekintő (szeptember 27.)

32

1968. szeptember 27., péntek

Kétszáznyolcvan hallgató iratkozott be a gyergyó­szentmiklósi munkásegyetem tanfolyamaira, ahol hazánk történetével, földrajzával, a világűr kutatásának legújabb eredményeivel ismerkednek meg. A munkásegyetem mellett román, angol, német és francia nyelvkörökön vehetnek részt a munkások.

Köszönj kalap…, mondták zsenge koromban, ha elmulasztottam az idősebbek üdvözlését. Megvallom, akkor még nem tudtam, mit is jelent ez. De a növekedéssel együtt jár a JÓ NAPOT súlyosodása, amely akár szívből jövő, akár gépies, de csak az jelenti, hogy jókívánságainkat kölcsönösen megosztjuk, adjuk és kapjuk, fogadjuk és viszonozzuk.

1978. szeptember 27., szerda

Hír. Központi fűtés váltja fel a régi tűzifát, dobkályhás melegítést megyénk mezőgépészeti állomásain. A fűtés, melegvíz-szolgáltatás korszerűsítését Aiax típusú, hazai gyártmányú kazánok felszerelésével oldják meg.

Munkafront van, csak dolgozni kell. Az ötéves terv célkitűzései értelmében a székelyudvarhelyi Élelmiszeripari Felszereléseket Gyártó Vállalatnál újabb jelentős fejlesztési munkálatokra kerül sor. A beruházás értéke meghaladja a 40 millió lejt, amelynek hozzávetőlegesen fele építkezési-szerelési munkálat.

Sült krumpli. Igen? Ne! Valahogy hozzátartozik a burgonyaszedés romantikájához a sült pityóka. Tüzelgetnek is szorgalmasan a munkában részt vevő diákok. Igazán senki nem sajnálja tőlük (…), s mégis figyelmeztető szót kell szólnunk. Nem a burgonyáért, a diákok egészségéért. Mert bizony a burgonya vegyszerrel kezelt, nincs ahol megmosni, no meg nem is lehet jól átsütni.

1988. szeptember 27.,kedd

Menet közben. Mindenfelé szüreti bálokat hirdetnek a falragaszok. Nem marad ki a sorból egyetlen község, egyetlen falu sem, ahol a csőszsorba nőtt legények adnak valamit magukra, s ahol a művelődés helyi irányítói szívügyüknek tekintik a hagyományápolást.

Egy takaros kisváros őszi fényben. Mintha ezt a várost kerülné az ősz, legalábbis alig látszanak jelei. Frissen pompáznak parkjaiban a virágok, tisztán virít még a zöld gyep.

Szerkeszti: Szőke Zsuzsa

Sürget az idő a krumplibetakarításban. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek