Visszatekintő (szeptember 26.)

118

1968. szeptember 26., csütörtök

Hírek
A gyimesközéploki fafeldolgozó üzemben napról napra tökéletesítik a berendezéseket. Az elmúlt napokban adtak át egy új belső használatú villanyvezetéket, amely az elektromos berendezések eredményesebb működését biztosítja.
Megyénk városaiban és községeiben méltóképpen készülnek fel az október első vasárnapján tartandó „termés napi” ünnepségre.

Vélemény. Testvéreink, a fák kezdenek takarékoskodni életerejükkel. Fényűzéseik, a levelek, megalázottan hullnak. De micsoda szép dac villan fel a színeikben! Micsoda lázadás lobogója a sok bíborvörös, a sok vakító sárga, a tüneményes finom okker!

1978. szeptember 26., kedd

Hír. A Vöröskereszt-hét alkalmából Csíkszereda számos üzemében meghitt találkozókra került sor az önkéntes véradókkal, ahol emberséges áldozatkészségük meleg méltatása után jutalmak, oklevelek kiosztására került sor.

Szabályosan, magabiztosan vezetni. A gépkocsivezetői jogosítvány megszerzése, a sikeres vizsga után gyakorta előfordul, hogy az újdonsült sofőrök a közutakon megfeledkeznek a közlekedési szabályokról, nem tanúsítanak kellő figyelmet a forgalmi sáv vagy menetirány megváltoztatásánál, nem tartják be a követési távolságot, nem körültekintőek az előzéseknél…

Nagyvilág. Washington – 2000-ben körülbelül 600 millió ember lesz kénytelen abszolút szegénységben élni, ha addig a világ nem fog össze e súlyos veszély elhárításáért…

Kelendő termékek. A toplicai Bútorgyár munkaközössége, pontosabban a törzsgárdája szerint, a Fakitermelő és -feldolgozó Kombinát vezetősége sokáig mostohagyermekként kezelte az egységet. A Bútorgyár hosszú ideig több gondot okozott, mint örömet, talán azért, mert az indulás nehézségei túlontúl elhúzódtak.

1988. szeptember 26-án, hétfőn nem jelent meg lapszám

Szerkeszti: Szőke Zsuzsa

Csíkszeredai utcarészlet. Nagy P. Zoltán felvétele, 1968
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek