Visszatekintő (szeptember 25.)

43

1968. szeptember 25., szerda

A pénzzel nem szabad játszani! Amint az ismeretes, államunk megkülönböztetett figyelmet fordít a mezőgazdaság harmonikus és sokoldalú fejlesztésére. Az MTSZ-eknek nyújtott műszaki-pénzügyi segítség jelentős mértékben hozzájárult a termelőszövetkezetek gazdasági megerősödéséhez.

Valamennyien egy emberként. Mi, valamennyien, nemzetiségre való tekintet nélkül, egy emberként támogatjuk pártunk bölcs politikáját. A maga munkaterületén mindenkinek meg kell tennie mindent azért, hogy ez a politika az élet minden területén maradéktalanul megvalósuljon.

Hírek. A megyei tanfelügyelőség a különféle oktatásban felhasználandó eszközök mellett idejében gondoskodott a sportfelszerelések beszerzéséről is.

A csíkszeredai Helyi Közgazdálkodási Vállalat új öntözőkocsit kapott. Ezzel biztosítják a város tisztaságának és öntözésének a tökéletesítést.

1978. szeptember 25-én, hétfőn nem jelent meg lapszám
1988. szeptember 25., vasárnap

„A versenyben és a vetélkedésben előtérbe kell helyeznünk a minőséget, az anyagfogyasztás, a kiadás csökkentését, a munkatermelékenység, a hatékonyság, a jövedelmezőség növelését, az összes többi kritériumot, amely szükséges egyik vagy másik termék megmérettetéséhez.” Nicolae Ceaușescu

Menet közben. (…) a következő állomáson egy férfi a nehéz hátizsákját úgy tette föl a csomagtartóra, hogy rátaposott az ülésre, később egy kisgyerek tortaszeletet papikált, és hova törölte a mamája a kiskacsóit, persze, hogy a függönybe! (…) S így tovább.

Alkotók–közéletben: Elindult egy festett járom… Forgács válik le a tölgyfáról a véső nyomán, kanyargó inda bontakozik ki az anyagból. Kanyargós utat jelent az inda, s én úgy vélem, hogy a jelentés a családfára, a mesterség és népművészet hagyományozódására is érvényes.

Harmincnégyen a harmincötből. (…) a megyeszékhely Matematika-Fizika Líceuma egyik végzős osztályából, nevezetesen a XII. D-ből a 35 próbálkozóból 34 diák sikeresen felvételizett az egyetemre. Érdemes körülnézni a líceum háza táján, hátha rájövünk e nagyszerű siker titkának nyitjára.

Szerkeszti: Szőke Zsuzsa

Az etédi Gagyi László tanító által néprajzi múzeumnak felajánlott ház
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek