Visszatekintő (szeptember 23.)

Gyergyószentmiklós főtere, Marx József felvétele

1969. szeptember 23., kedd

Aranyérmet kapott Leedsben Radu Lupu zongorista. Leedsben 30 ország 78 versenyzőjének részvételével befejeződött a III. zongoraverseny. Mint már jelentettük, az I. díjat és az aranyérmet Radu Lupu román zongoristának ítélték oda. A zenekritikusok véleménye szerint a verseny döntője rendkívül magas szinten folyt le.

1989. szeptember 23., szombat

A burgonya szedése mellett igyekezni kell az őszi vetéssel. Az őszi betakarítással mind szélesebb front nyílik a vetés kiterjesztésére, felszabadulnak a területek a burgonyától, kukoricától, cukorrépától, s így az elkövetkező napokban gyorsabb ütemben lehet dolgozni. Már a vetés megkezdésekor tanácsonként bizonyos nagy teljesítményt határoztak meg, amit ilyen vagy olyan okból nem tudtak betartani…

2004. szeptember 23., csütörtök

Carpatica Bank – egy éve Csíkszeredában. Ami pedig a bankunk tevékenységét illeti, szeretném nyomatékolni, hogy számunkra elsődleges szolgáltatásaink nyújtásában dinamizmus, az operativitás egybeötvözve a rugalmassággal, olyképpen, hogy ráfelelhessünk minden egyes ügyfelünk sajátos igényeire. Szemléletmódunk ilyenképpen előtérbe helyezi az ügyfelet a maga elvárásaival, egyenlő partnernek tekintve mindegyik klienst. Ugyanakkor a klasszikus megtakarítási és hitelezési termékeket sikeresen gazdagítjuk szakszerűen és operatívan ajánlott eredeti termékeinkkel.

Zongorakoncert Csíkszeredában. Veress Gyöngyvér, a csíkszeredai Nagy István Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola zongoratanárnője tegnap J. S. Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Liszt Ferenc, továbbá Bartók Béla műveiből kínált ízelítőt. Híven tolmácsolta a zeneszerzők üzenetét, a művek kiválasztása is árulkodik az ötéves kora óta zongorázó művésznő zenei elhivatottságáról.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Gyergyószentmiklós főtere, Marx József felvétele