csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (szeptember 2.)

1969. szeptember 2., kedd

A kultúrotthon kulcsa. Áprilisban a Megyei Művelődés- ás Művészetügyi Bizottság bővített büró ülése versenyt kezdeményezett A legszebb és legjobb kultúrotthon címmel. A versenypontok között szerepeltek: új vállalások az évforduló tiszteletére, műkedvelő csoportok tevékenységének állandósítása, haladó hagyományok őrzése, népművészek tevékenykedtetése, kiállítások szervezése, népnevelő munka.

1989. szeptember 2., szombat

Ősz eleji napok fényében. A nyikómenti települések egy részét magában foglaló Simonești község lakossága meghaladja a 4300-at. Fő foglalkozásuk a növény- és gyümölcstermesztés, valamint az állattenyésztés. A községközponti és a cobătești-i mezőgazdasági termelőszövetkezetek az idén kimagasló terméshozamokat értek el árpából és búzából, ami arra vall, hogy a szakemberek, a mezőgépészek mindent megtettek, hogy a felszabadulási nagy ünnepünket jó eredményekkel köszöntség.

1999. szeptember 2., csütörtök

Ifjúsági foci. Megkezdődött az országos ifjúság labdarúgó-bajnokság küzdelemsorozata. A benevezett csapatokat földrajzi fekvés szerint 15 csoportba sorolták. A Borszéki Apemin az 1. csoportban szerepel, Békás, Dorohoi, Piatra Neamț (Ceahlăul és Termoutilaj), Botoșani (ISK és LPS), Roman, Fălticeni, Vatra Dornei, Bucecea és Rădăuți társaságában.

Irodát szeretnének az ifjúsági szervezetek. Csíkszeredában az utóbbi néhány évben vált intenzívvé az ifjúsági szervezetek működése, létrejött az ifjúsági információs iroda, és két alkalommal már Ifjúsági Napokat is szerveztek. Az ifjúsági szervezetek jó működéséhez azonban megfelelő, iroda, székhely jelenleg nem áll rendelkezésre. Ezért fordultak a fiatalok a polgármesteri hivatalhoz.

2004. szeptember 2., csütörtök

Bővülő szociális intézmény. Sokéves huzavona, pontosabban tétlenség után megkezdték a csíkszeredai szociális központ új szárnyának befejező munkálatait. A Gyermek sétány 9. szám alatti ingatlanhoz még valamikor a kilencvenes évek első felében toldottak új részt, a munkát azonban idő előtt abbahagyták, a csupasz falak hosszú évekig vártak a végső simításokra.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Sikeres volt a gyermekverseny is… Fotó: Nagy P. Zoltán, 1999

Előző cikkSzázszázalékos bravúr
Következő cikkHimihumi…

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb