szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Visszatekintő (szeptember .19)

1969. szeptember 19., péntek

Ünnepélyes zászlóátadás a csíkszeredai Készruhagyárban. A fennállásának 20. évfordulóját nemrég ünneplő gyár KISZ-szervezete, fiataljaink eredményes szakmai és társadalmi tevékenysége elismeréseként jogot nyert arra, hogy saját zászlója legyen. A KISZ Központi Bizottsága által adományozott zászlót mintegy négyszáz fiatal jelenlé­tében, ünnepélyes keretek között nyújtotta át Fábián András, a KISZ Hargita Megyei Bizottságának első titkára.

Szeptember 17-én Csíkszeredában ünnepélyes keretek között adták át 238 fiatalnak, a tizennegyedik életévüket betöltött fiúknak és lányoknak személyazonossági igazolványukat. A városi milícia és a KISZ-bizottság e közös akciójához hasonlóra került sor a hónap végéig Balánbányán, Borszéken, Csíkszentmihályon, Gyergyóditróban, Székelyudvarhelyen, Maroshévízen és Csíkszentmártonban.

Őszi ízekkel édesíthetik ínyüket azok, akik ellátogatnak a jövő hét során a jelenlegi söröző helyén és a Kárpát étterem udvarán megnyíló csíkszeredai mustcsárdákban. A Helyi Kereskedelmi Vállalat gondoskodott az ellátásról, a bor- és szeszlerakattal 13 000 liter édes must szállítására kötött szerződést.

Nemzetközi atlétikai versenyen vesz részt Brassóban a csíkszeredai líceum mellett működő sportiskola 15 versenyzője. A vetélkedőt a Brassói Steagul Roșu sportegyesület rendezi az ország több ifjúsági csapatának részvételével. A mezőnyben ott lesznek a bolgár és a jugoszláv ifjúsági atléták is. A csíkszeredaiak főleg futó- és ugrószámokban indulnak.

1989. szeptember 19., kedd

Nicolae Ceauºescu elvtárs, Elena Ceaușescu elvtársnővel együtt munkalátogatáson Botoșani megyében. A párt főtitkárának az ország északi megyéiben e napokban tett látogatása alkalmat nyújtott… a munkásokkal, a szövetkezeti parasztokkal, a szakemberekkel való gyümölcsöző találkozókra, amelyek keretében megvizsgálták, milyen lehetőségek és tartalékok kínálkoznak arra, hogy fokozzák az ipari és a mezőgazdasági termelést, növeljék a termelékenységet és a gazdasági hatékonyságot…

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Szeptemberi képeslap Maroshévízről Fotó: Nagy P. Zoltán

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb