Visszatekintő (szeptember 17.)

67

1969. szeptember 17., szerda

Hírek. 47 ipari tanulót vett fel ebben az évben a csíkszeredai Olt Kisipari Szövetkezet a meglévő 82 mellé. A tanulók a szűcs, szabó, cipész, fehérneművarró és bőrdíszmű-megmunkáló szakmákban szereznek majd képesítést. A szövetkezet vezetősége ezáltal nemcsak szakember-utánpótlásról gondoskodik, hanem városunk lakosságának egyre növekvő igényeire is gondolt.

1989. szeptember 17., vasárnap

Korszerűsítéssel – a kokszfogyasztás csökkentéséért. Számos előnyt jelent a nemzetgazdaság számára ennek a feladatnak a megvalósítása, nem is szólva a fémipari vállalatokról. Siettünk tehát fölkeresni megyénk egyik legnagyobb és hosszú forradalmi hagyományokra visszatekintő üzemének, a vlăhițai Vasipari Vállalatnak a szakvezetését, megérdeklődni, hogy milyen úton-módon, milyen módszerekkel számítanak eleget tenni a pártfőtitkári elvárásnak?

1999. szeptember 17., péntek

Meddig él a színház? Mai nap is valljuk: igenis, Csíkszeredának szüksége van önálló színházra – s ha időlegesen a befogadói színházi szerepkört is ellátja, nem a nagyközönség kárára, de előnyére szolgál. (…) Az alakuló társulat békés haladását mégis különböző ellenszelek akadályozzák; jó néhány hónapja latensen zajlik egy vita a csíkszeredai színház szerepéről, műsorpolitikájáról; s ezt az elvi kérdést kihasználva, nem egy esetben a messze földön nevezetes székely ezermesterkedésről tudunk. Ilyen körülmények között az őszinte szándékú ellenzék, az építő kritikai érzékkel rendelkezők is az öncélú, személyeskedően rombolók táborát erősít(het)ik.

2004. szeptember 17., péntek

Megyék vonzóereje. Érdekes és tanulságos rangsorolást készítettek a fővárosi Capital szakfolyóirat szerkesztői: egy világbanki tanulmányból ihletődve 10 kritérium (a munkaerőköltségek, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférhetőség, az ingatlanok értékei, a lakosság szakmai képzettségének szintje stb.) alapján megyénkénti üzleti „vonzóerő-listát” állítottak össze. Több meglepetést is tartalmaz ez a rangsorolás. Így például az üzleti (befektetési) szempontból legvonzóbb három megye közt van Krassó-Szörény megye (valamint Brassó és Kolozs).

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek