Visszatekintő (szeptember 16.)

48

1969. szeptember 16., kedd

Az első nap. – Az iskola tanárainak száma? – Kilencven és valahány. – A tanulók száma? – Kétezer és valahány. – Mi lesz ma ebédre a bentlakás étkezdéjében? –… Megmondom, azonnal. De nem, nem tudom, kiment a fejemből. – A bentlakás befogadóképessége? – 223 személy. Nyolc óra előtt öt perccel tettük fel a fenti kérdéseket Eigel Ernőnek, a csíkszeredai Líceum igazgatójának, és nem vártuk el a pontos választ, egyik kérdésünkre sem. Mert gondoljuk el, mi minden foglalkoztathatja az ország egyik legnagyobb líceumának igazgatóját nyolc előtt 5 perccel.

1989. szeptember 16., szombat

Megkezdődött az új tanév. Az 1989–1990-es tanévben megyénk iskoláiban 91 655 tanuló gyarapítja ismereteit. Óriási szám, a megye lakosságának több mint egynegyede. Tanítási feltételeik javítására az új tanévre 10 óvodai és 40 kabinetbútorzattal, összesen 1 500 000 lej értékű didaktikai és laboratóriumi eszközzel gyarapították az oktatási egységek műszaki-anyagi ellátmányát. Ugyancsak az oktatói-nevelői munka színvonalának emelését hivatott elősegíteni a tanszemélyzet számának növelése: idén szeptembertől 79 új tanárt és 37 óvónőt, tanítót helyeztek megyénkbe.

1999. szeptember 16., csütörtök

Mától jelzálogkölcsönből lesz lakás. Mától, 1999. szeptember 16-tól kezdődően boldogok a hajléktalanok, mert van remény: egy éven belül valóra válhat merész álmuk, amelynek neve saját lakás. Ezt tudtuk meg tegnap, abból az alkalomból, hogy Bukarestben működésbe lépett az Országos Lakásügynökség (Agenția Națională de Locuințe – ANL). A székhelyén megtartott bemutatkozó sajtóértekezlet közönsége szokatlanul népes volt, már ez is bizonyítja, mekkora várakozással tekint a közvélemény az új ügynökség tevékenysége elé.

2004. szeptember 16., csütörtök

Fűtéstámogatási menetrend. Tegnap délelőtt befejeződött a 2004. november–2005. március periódusban fűtéstámogatásra jogosultaknak szóló típusnyomtatványok elosztása. A Népjóléti Igazgatóság az előbbi idényben jogosultakhoz 12 500 nyomtatványt juttatott el, 2315 nyomtatványt pedig átadtak a lakószövetségeknek, azok fogják kiosztani a potenciális jogosultaknak.

Összeállította: Szőke Zsuzsa

Kiállításmegnyitóval indult a városnapok rendezvénysorozata, 2004
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek